Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Explozie la o fabrică de praf de pușcă din Franța. Opt persoane au fost rănite
WhatsApp
Alertă în Franța, după o explozie la un producător de explozibili militari soldată cu mai mulţi răniţi, dintre care unul grav.
Foto ILUSTRATIV

Mai multe persoane au fost rănite miercuri, într-o explozie produsă la un sit al producătorului de explozibili militari Eurenco de la Bergerac, în sud-vestul Franţei, au anunţat un oficial al companiei şi primăria din localitate, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Explozia, a cărei cauză nu a fost stabilită, s-a soldat cu un rănit grav şi şapte care reprezintă o "urgenţă relativă", potrivit primăriei. Un oficial al companiei a spus că "mai multe persoane" au fost rănite, dar nu a putut furniza o cifră exactă.

Deflagraţia s-a produs într-o clădire a firmei Manuco, care produce nitroceluloză pentru muniţii într-un sit clasificat cu risc ridicat de incendiu şi toxicitate.

Potrivit subprefectului Jean-Charles Jobard, explozia a avut loc într-o clădire care conţinea "mai puţin de două tone de nitroceluloză". Circa 40 de persoane erau prezente la faţa locului.

Potrivit prefecturii, un "incendiu este în curs" la locul exploziei, iar primarul a declarat pentru AFP că a văzut "fum".

Un perimetru de securitate a fost stabilit în jurul sitului, iar primăria din Bergerac le-a cerut oamenilor să nu se apropie de locul exploziei.

Cinci ambulanţe au ajuns la faţa locului, două elicoptere şi circa 50 de pompieri.

Compania Manuco a fost cumpărată în 2021 de Eurenco, lider european în domeniul prafului de puşcă şi explozibililor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel