Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Expert: Valea Prahovei va deveni mai periculoasa decât litoralul. Riscul de infectare cu noul coronavirus va fi mare
WhatsApp
În staţiunile de munte şi pe pârtii riscul de infectare cu COVID-19 va fi mult mai mare, avertizează expertul în sănătate publică Răzvan Chereches. Acesta spune că, din cauza nivelului ridicat de infectare, oamenii nu vor mai ajunge să beneficieze de servicii medicale şi mulţi şi-ar putea pierde viaţa în afara spitalelor, pentru ca nu vor mai fi paturi disponibile la Terapie Intensivă .
partie_de_schi

"Dacă pe litoral, oamenii petreceau foarte mult timp afară sau în spații închise, dar cu ușile deschise și în sistem de ventilație, acum vor petrece mult timp înăuntru, iar riscul de infecție este extrem de mare, mai ales dacă există aglomerație. O măsură responsabilă ar fi, în acest moment, interzicerea oricăror manifestări de grup. Iar aici mă refer și la stațiunile de munte și părții, acestea nu ar trebui să aibă activitate", spune expertul în sănătate publică Răzvan Chereches.

"Dacă noi, ca țara, am fi vrut să decongestionăm terapia intensivă și, implicit, să scădem mortalitatea ar fi trebuit să intrăm și noi într-un lockdown. Dar la felul în care s-a acționat până acum, nu am făcut decât să prelungim termenul de scădere a numărului de infectați", a mai spus Chereches.

 

Poliția Locală ar putea să supravegheze ca oamenii să nu se înghesuie la telescaun

 

În schimb, se așteaptă ca după alegeri să nu mai fie amânat prea mult lockdown-ul ca în primăvară, iar în acel moment vor fi închise toate restaurantele și hotelurile. "Implicit, Crăciunul și Revelionul vor fi închise. Ii înțeleg, pe de o parte (n.r. - pe politicieni), că pentru ei poate primeaza principiul economic, dar ieri s-a publicat un studiu în revista Nature prin care s-a demontrat că restaurantele au cel mai mare risc de transmitere a infecției. Și ca să poată să funcționeze ar trebui să o facă la o capacitate de 20%. Nu cred că restaurantele și hotelurile de pe Valea Prahovei ar putea să aibă profit la 20% din capacitate", a mai spus expertul în sănătate publică, citat de Ziare.com.

În stațiuni și pe părții, Poliția Locală ar putea să supravegheze ca oamenii să nu se înghesuie la telescaun sau la telegondola și să-i țină pe oameni distanțați, afirmă Chereches. "Chiar dacă acum, înainte de alegeri există impresia din partea autorităților că sunt deschise la anumite concesii, la ce ritm de infectări avem în momentul acesta, sigur, până de alegeri vom ajunge să avem acoperită 100% capacitatea de paturi AȚI și vom avea, inevitabil, oameni care vor muri în fără secției de Terapie Intensivă, pentru că nu au mai avut unde să intre, iar în acel moment nu se mai pot amâna măsurile dure. Nu se pot amâna nici acum, dar acum, din nefericire avem alte priorități la nivel național", spune Răzvan Chereches.

[citeste si]


 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel