Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Erupție spectaculoasă a vulcanului Etna: râuri de lavă de peste 300 de metri. Șoferii s-au oprit în trafic pentru a face poze
WhatsApp
Vulcanul Etna din Sicilia a erupt  sâmbătă, 2 decembrie : râuri de lavă au fost aruncate din craterul de Sud-Est și s-au revărsat spectaculos.

Traficul a fost blocat în Catania, după ce șoferii și motocicliștii s-au oprit pentru a face fotografii și videoclipuri. Ceea ce s-a petrecut în ultimele ore în Sicilia este un adevărat spectacol, unde a avut loc o erupție a vulcanului Etna, cu o fântână intensă de lavă din craterul de sud-est, însoțită de o coloană înaltă de fum.

Activitatea a fost vizibilă și din Taormina și Catania. Fenomenul este confirmat de INGV care vorbește despre „activitatea normală” a vulcanului. Modelul de prognoză privind dispersia lavei vulcanice indică o potențială cădere de cenușă pe partea de nord-est a vulcanului în direcția nord-nord-est.

 

Activitatea vulcanului a creat probleme de trafic în Catania

 

Buletinul de alertă aeriană, Vona, a devenit roșu, dar faza eruptivă actuală nu afectează operațiunile aeroportului din Catania, unde situația este așadar sub control.

Activitatea a creat, de asemenea, probleme de trafic în Catania, șoferii și motocicliștii oprindu-se în mijlocul drumului pentru a fotografia și filma videoclipuri ale vulcanului, ceea ce este deosebit de evocator când este observat noaptea, relatează fanpage.it.

Activitatea eruptivă intensă a continuat timp de două săptămâni. Din punct de vedere seismic, amplitudinea medie a cutremurului vulcanic a crescut, cu tendință de creștere în continuare.

Sursele cutremurului rămân limitate în zona craterului de sud-est, la o adâncime de aproximativ 2.900 de metri deasupra nivelului mării. Apoi, în cursul serii, valorile de tremor ale conductelor magmatice au scăzut puternic, semn de scădere a energiei în interiorul edificiului vulcanic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel