Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Erau pantalonii mei de vară”. Trei români, prinși „în căutare de muncă” printr-o „metodă ingenioasă”, în Belgia: „Mi se pare într-adevăr un drum spre succes”
WhatsApp
Trei români, cu vârste cuprinse între 31 și 36 de ani, s-au aflat ieri în instanța de judecată din Mechelen, regiunea Flandra din Belgia, după un furt cu „o metodă ingenioasă” . 

Cei trei români au intrat în atenția polițiștilor vara trecută după un apel telefonic de la una dintre victime. Au fost observați apoi în centrul orașului Mechelen. În timpul perchezițiilor, la unul dintre ei a fost găsită o sticlă de alcool, în timp ce polițiștii au găsit un borcan cu cremă de îngrijire la altul. S-a dovedit că au fost furate de la o farmacie. Un al treilea inculpat se afla în posesia a trei pahare care au fost furate de la un optician.

De asemenea, a fost „o metodă ingenioasă” faptul că „unul dintre cei trei români purta costum de baie sub haine”. Polițiștii spun că românul „a făcut un buzunar la nivelul stomacului” în costumul de baie.

Incendiu la un bloc locuit de români, în Belgia: „Focul a fost puternic. Unii dormeau când am bătut în uși ca să-i evacuăm”. Cinci persoane, la spital

 

„Erau pantalonii mei de vară”

 

„Aceia erau pantalonii mei de vară”, a declarat cel mai tânăr dintre cei trei români. El a mai susținut că a plecat la Mechelen să-și caute de lucru. „A căuta de lucru în stare de ebrietate și în costum de baie mi se pare într-adevăr un comportament spre succes”, a declarat ieri procurorul Nele Van Looy în instanță.

Răzbunare familială în Belgia. Român, achitat de judecători după ce familia lui l-a târât prin tribunale

Procurorul a cerut o pedeapsă de 15 luni de închisoare împotriva lui și a unui al doilea însoțitor. A treia persoană implicată riscă o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani. La ședință, faptele nu au mai fost contestate, iar cei trei bărbați au recunoscut toate furturile. „Îmi pare rău, am greșit și vreau să îmi cer scuze”, au cei trei români la audiere. Avocații lor au cerut o pedeapsă cu suspendare.

Un verdict în acest caz va fi pronunțat pe 5 decembrie.

Belgia. Muncitori români neplătiți, alungați cu forța de patron după ce au refuzat să plece: „Nu vrem ca acest caz să fie acoperit”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel