Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elveția. Un român, deghizat în femeie, a înjunghiat două persoane. Criminalul a încercat să fugă din țară
WhatsApp
O ciocnire violentă a izbucnit, vineri seara, în gara Basel. Un bărbat îmbrăcat în femeie a scos un cuțit și a rănit două persoane.
Elveția. Un român, deghizat în femeie, a înjunghiat două persoane. Sursa foto: presseportal.de

O femeie, de 22 de ani, și un bărbat, de 38 de ani, au fost răniți. Presupusul făptuitor, un român, de 37 de ani, a fost arestat lângă punctul de trecere a frontierei.

Potrivit parchetului din cantonul Basel-Stadt, confruntarea violentă a avut loc, vineri, 26 mai 2023, la ora 19.00, între mai multe persoane.

Potrivit investigațiilor poliției, a izbucnit o dispută între doi bărbați, unul dintre care era deghizat în femeie. La un moment, bărbatul îmbrăcat în femeie și-a rănit adversarul cu u cuțit, scrie presa din Elveția.

O femeie care s-a grăbit să ajute victima a fost și ea rănită. Victimele Răniții au fost duși de urgență la spital, unde au primit îngrijiri medicale.

 

Presupus făptuitor, arestat lângă punctul de trecere a frontierei

 

Presupusul făptuitor a fost deja arestat. Angajații Oficiului Federal de Vamă și Securitate a Frontierei l-au recunoscut pe bărbat, la scurt timp, lângă punctul de trecere a frontierei Basel-Lysbüchel și l-au arestat.

Infractorul este un român de 37 de ani. Derularea exactă a evenimentelor și motivul confruntării violente nu au fost încă clarificate și fac obiectul cercetărilor poliției penale. Oricine poate oferi informații relevante este rugat să se adreseze secției de urmărire penală din cadrul parchetului, sau la cea mai apropiată secție de poliție. 

 

Vezi și: Tânăr român, închisoare pe viață pentru o crimă îngrozitoare comisă în Austria; acuzat de alta și în Elveția

 

Un român în vârstă de 24 de ani a fost judecat, marți, la Graz pentru crimă: el ar fi ucis o femeie de 41 de ani din Graz înjunghiind-o de peste 130 de ori cu o foarfecă. Sentința: închisoare pe viață și internare într-un centru de boli mintale. Bărbatul este acuzat de un alt omor și în Elveția.

Crima imputată la Graz a avut loc în februarie 2022: Românul ar fi înjunghiat-o de 136 de ori cu o foarfecă în cap și pe corp pe femeia de 41 de ani. Parchetul din Graz l-a acuzat pe tânărul de 24 de ani de crimă cu premeditare și, de asemenea, de incendiere, întrucât a dat foc apartamentului victimei după crimă.

Puțin mai târziu, cadavrul unei alte femei a fost găsit tot la Zurich. Suspectul a mărturisit, în timpul arestului preventiv, că tot el este responsabil de acest lucru. La procesul de la Graz, însă, a fost audiat doar cazul din capitala Stiriei, a subliniat procuratura - autoritățile elvețiene vor continua să desfășoare propriile proceduri împotriva bărbatului.

Procurorul a avertizat juriul încă de la începutul procesului: "A fost un act foarte oribil. Vă veți confrunta cu abisuri umane și imagini teribile". Rezultatele anchetei au fost clare, a spus ea, și nu a avut nicio îndoială cu privire la vinovăția acuzatului. Avocatul apărării tânărului de 24 de ani a anunțat, la rândul său, că clientul său continuă să mărturisească: "Își va asuma responsabilitatea. Îi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat". Românul avusese o copilărie dificilă, băuse alcool și consumase droguri - asta nu era o scuză, dar spera ca urmare să primească o sentință mai ușoară.

Citețte mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel