Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elveția. O româncă l-a falimentat pe un celebru chef, care i-a dat peste 160.000 euro din banii de la restaurante
WhatsApp
Cariera lui Simon Adam, în vârstă de 35 de ani, a avut un început promițător. Însă acum, celebrul tânăr chef este judecat. Printre altele, se spune că și-a plătit iubita româncă și vizitele la bordel din banii companiei.
Elveția. O româncă l-a falimentat pe un celebru chef: I-a dat peste 160.000 euro din banii de la restaurante

Fostul celebru bucătar Simon Adam nu s-a mai aflat ieri în fața aragazului, ci în fața tribunalului districtual din Winterthur, în cantonul Zürich din Elveția. El trebuie să răspundă pentru managementul ilicit al afacerilor, falsificarea documentelor, gestionarea defectuoasă și omisiunea contabilității. Anchetatorii susțin că ar fi comis toate infracțiunile de mai multe ori.

Procesul are loc în procedura prescurtată întrucât Adam recunoaște toate acuzațiile din rechizitoriu. Sentința lui a fost deja decisă: 20 de luni de închisoare cu suspendare. Procurorul și apărarea au convenit în prealabil asupra acestui lucru. Instanța trebuie acum să decidă dacă acceptă propunerea de hotărâre.

 

Și-a construit un imperiu cu propria lui emisiune de gătit

 

La începutul carierei sale, nu părea că se va termina așa. Cariera gastronomică a lui Simon Adam a fost excepțională: mai întâi „Tânărul Bucătar al Anului” în 2007, apoi în anul 2011 era bucătar-șef la restaurantul istoric Schloss Wülflingen din Winterthur ZH. Un an mai târziu, Adam a devenit independent și s-a dovedit că are o mână bună ca antreprenor.

Într-un timp foarte scurt și-a construit un imperiu gastronomic cu mai multe restaurante în Elveția. Ultima sa lovitură înainte de cădere a fost Smartfood Delivery: un serviciu de livrare în care mâncarea a fost adaptată planului personal de fitness. A avut și propria emisiune de bucătărie la televiziunea locală din Schaffhausen: „Give Adam Saures”. 

Totul părea perfect, dar apoi Adam a dispărut brusc în 2017. A fugit în România și a lăsat baltă 150 de angajați. În cele din urmă, bucătarul de top s-a întors în Elveția, însă imperiul gastronomic al lui s-a prăbușit. Adam a demisionat din toate funcțiile din rețeaua sa de companii, iar mai multe firme au trebuit să fie lichidate. Ceea ce a rămas a fost un munte de datorii de aproximativ 1,3 milioane de franci. În anul 2018 a început din nou de jos, lucrând ca bucătar part-time într-un hotel din Olten SO. 

 

Bani pentru iubita româncă și vizite la bordeluri

 

Dar cum a ajuns celebrul chef atât de jos? Potrivit rechizitoriului, companiile lui Adam și-au acordat reciproc în repetate rânduri împrumuturi fără dobândă - fără acordurile scrise și garanțiile necesare. De fapt, din cauza propriei situații financiare, nu și-ar fi putut permite să împrumute astfel de sume. Numeroasele împrumuturi s-au ridicat în unele cazuri până la 100.000 CHF.

Adam este, de asemenea, acuzat că a vândut aparate de cafea ale companiei în valoare de 10.000 de franci (n.r. - aproximativ 9.700 euro) și că a pus în buzunar veniturile. Totodată, aproape 167.000 de franci (n.r. - peste 160.000 euro) au mers la iubita româncă al lui Adam. Anchetatorii susțin că banii au venit de la unele dintre restaurantele lui.

Totodată, anchetatorii spun că el a cheltuit în jur de 21.500 de franci (n.r. - peste 20.000 euro) pentru vizile la bordeluri, călătorii și haine, iar astfel imperiul lui s-a prăbușit. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel