Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elveția: noi reguli la intrarea în țară
WhatsApp
Elveția. Firma care se ocupă de proiectul Nord Stream 2 în colaborare cu Rusia, a concediat toți angajații

Autoritățile federale din Elveția au anunțat că începând cu 8 februarie vor cere călătorilor din țări sau zone cu risc crescut de coronavirus, precum și tuturor cei care sosesc cu avionul, să prezinte un test PCR negativ pentru a intra în țară.

Persoanele care sosesc în Elveția dintr-un stat sau zonă cu un risc ridicat de infecție trebuie să prezinte un test PCR negativ stabilit cu mai puțin de 72 de ore înainte. Cât privește perioada de carantină, aceasta se poate suspenda în a șaptea zi dacă fac un test de detectare și rezultatul este negativ, costurile examenului urmând a fi suportate de partea interesată.

Cei care ajung în Elveția cu avionul din zone care nu prezintă un risc ridicat de infecție trebuie să prezinte un test PCR negativ, anunță swissinfo.ch.

Începând cu aceeași dată, 8 februarie, toate persoanele care intră în Elveția cu avionul, barca, autobuzul sau trenul vor trebui să completeze un formular electronic de înscriere. Înregistrarea acestor date, au explicat autoritățile, va accelera și va simplifica urmărirea contaminării și va permite întreruperea transmisie virusului.

Autoritățile elvețiene au raportat, de asemenea, că, de acum înainte, Guvernul va suporta costurile testelor pentru persoanele asimptomatice, măsură care se aplică din decembrie în casele de bătrâni și în școli, și care va fi generalizată. Acest lucru se datorează faptului că se estimează că jumătate din infecții provin de la persoane infectate, dar fără simptomatologie.

Începând cu 1 februarie 2021, încălcările anumitor măsuri de combatere a epidemiei vor fi clasificate în mod explicit drept infracțiuni și pot fi pedepsite cu amenzi ce pot varia de la 50 la 200 de franci. De la 1 aceeași dată, Confederația va acoperi și costurile vaccinurilor în farmacii, cantoanele putând astfel să integreze farmaciile în sistemul lor de vaccinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel