Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elveția, crește breșa salarială de gen
WhatsApp

Potrivit statisticilor, în Elveția, femeile primesc salarii mai mici decât bărbații, în special în sectorul public. Diferență salarială de gen a crescut între 2014 și 2018, conform Oficiului Federal de Statistică. Femeile au primit salarii cu 19% mai mici decât bărbații în același loc de muncă în 2018, comparativ cu o diferență de 18,1% în 2014, sunt cele mai recente cifre date publicității de OFS.

Diferența de remunerare între sexe a rămas aproximativ aceeași pentru sectorul privat, dar cu diferențe semnificative între sectoarele individuale. Femeile primeau salarii considerabil mai mici decât bărbații în slujbele bancare și de asigurări, comparativ cu industria hotelieră. În cadrul locurilor de muncă guvernamentale și ale autorităților locale, decalajul a crescut de la 16,6% la 18,1% în perioada în cauză. O parte a decalajului poate fi explicată prin diferențe de vârstă, experiență profesională și calificări educaționale, anunță swissinfo.ch. Procentul cazurilor „inexplicabile” a crescut de la 42,4% în 2014 la 45,4% în 2018. Acest lucru a fost deosebit de pronunțat în întreprinderile mici cu mai puțin de 20 de angajați.

Sondajul a arătat că majoritatea 60,9% a locurilor de muncă slab remunerate, 60,9% erau deținute de femei, însă această proporție are un trend descendent. Patru din cinci persoane cu venituri mai mari, peste 16.000 franci, erau bărbați, în 2018.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel