Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elveția: cererile de azil, în creștere
WhatsApp

Conform datelor oferite de Secretariatul de Stat pentru Migrație, în anul 2023, în Elveția, numărul persoanelor care au cerut azil a fost de peste 30.000. În comparație cu anul 2022, când numărul celor care au cerut azil a fost puțin peste 25.000 de mii, cererea a crescut cu 23%. În ce privește 2024, se estimează că cererile de azil vor fi mai multe decât anul trecut.

Autoritățile afirmă că a crescut numărul solicitanților de azil de etnie turcă, în timp ce marocanii și algerienii sunt într-un număr mai scăzut decât anii anteriori.

Anul trecut, Țara Cantoanelor ți-a schimbat și politica de azil față de femeile și fetele afgane, acceptând noi cereri de azil de la 1800 persoane de sex femeiesc, care erau admise temporar.

Secretariatul de Stat pentru Migrație a procesat în primă instanță 26.667 de cereri de azil, anunță swissinfo.ch. Azilul a fost acordat pentru 5.991 de persoane, ceea ce corespunde unei rate de recunoaștere de 25,7%. Rata de protecție, în 2023, a fost de 54,4%, în creștere față de 59% în 2022, aceasta incluzând admiterea provizorie și acordarea azilului.

Un statut special de protecție îl au refugiații din Ucraina, unde un număr de peste 23.000 de persoane au solicitat azil. Din aceștia doar 18.375 au primit azil, în timp ce 932 au avut aviz negativ.

Din totalul numărului de refugiați aflați pe teritoriul Elveției, li s-a retras statutul de azilant la peste 13.000 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel