Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elveția: ajutor de 3 milioane de franci pentru Pakistan
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay

Ca răspuns la apelul pentru ajutor internațional făcut de autoritățile din Pakistan, Elveția va aloca 3 milioane de franci. Peste o treime din teritoriul Pakistanului a fost inundat din cauza musonilor intenși, populația făcând cu greu față celui mai grav dezastru natural.

2 milioane de franci vor fi direcționați pentru a sprijini activitățile Organizației Internaționale pentru Migrațiune, în contextul apelului de urgență emis de Națiunile Unite, anunță swissinfo.ch.  Alți 200.000 de franci vor fi alocați către Helvetas, un ONG-ului elvețian, care derulează deja proiecte pentru apă potabilă, distribuție de alimente și medicamente, în nord-vestul Pakistanului.

Mulți specialişti elveţieni au fost trimiși în Pakistan, după ce apele au început să crească, pentru a ajuta la reparațiile școlilor, la restabilirea accesului la apă curată și la instalarea de pasarele temporare pentru ca oamenii să traverseze râurile.

În Pakistan, peste 33 de milioane de oameni au fost afectați de inundații și peste 1.300 și-au pierdut. Pagubele materiale sunt considerabile, iar securitatea alimentară este o preocupare din cauza pierderii culturilor și a incapacității de a cultiva terenul complet inundat. Există un risc ridicat de transmitere a bolilor legate de apă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel