Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elon Musk a furnizat Ucrainei echipamente de comunicații prin satelit Starlink
WhatsApp
Fondatorul și CEO-ul SpaceX Elon Musk a furnizat Ucrainei echipamente de comunicații prin satelit Starlink, a anunțat ministerul ucrainean al apărării.
Elon Musk, surprins în plimbare cu copiii în Veneția, la bordul unei bărci, la o zi după întâlnirea cu Papa

Într-un tweet de sâmbătă, Ministerul ucrainean al Apărării a declarat: „Multitaskerul @elonmusk reușește nu doar să lucreze la pregătirile pentru misiunea pe Marte, ci și să transmită Starlink serviciilor noastre de informații, atât de necesare pentru misiunile lor speciale. #UAarmy apără libertatea pe Pământ pentru ca aceasta să poată fi stabilită și pe Marte”.

La 26 februarie 2022, Elon Musk a anunţat că sateliţii Starlink au devenit activi peste Ucraina, după o solicitare din partea guvernului ucrainean de a înlocui serviciile de internet distruse în timpul invaziei rusești.

Până la 22 martie 2022, SpaceX a trimis peste 3.500 de sateliţi pentru a permite ucrainenilor accesul la reţeaua Starlink.

 

Un comandant ucrainean aflat în combinatul Azovstal asediat de ruşi cere ajutorul lui Elon Musk

 

Un comandant ucrainean care se numără printre combatanţii aflaţi sub asediul forţelor ruse în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol, oraş-port la Marea Azov, a adresat un apel direct miliardarului american Elon Musk, ca aceasta să intervină pentru a-i salva, informează joi AFP.

„Oamenii spun că dumneavoastră veniţi de pe altă planetă pentru a-i învăţa pe oameni să creadă în imposibil. (...) În locul unde trăiesc eu, este aproape imposibil să supravieţuieşti”, a scris pe Twitter Serghei Volîna, comandant al Brigadei 36 de puşcaşi marini din Mariupol.

„Ajutaţi-ne să plecăm din Azovstal într-o altă ţară. Dacă nu dv, atunci cine? Daţi-ne o pistă”, a continuat el, precizând că şi-a creat un cont de Twitter special pentru a intra în contact cu cel mai bogat om din lume, care încearcă să cumpere această reţea socială pentru 44 miliarde de dolari.

Militarul a cerut "fiecărei persoane de pe planeta Pământ" să ajute pentru ca Elon Musk să fie la curent cu apelul său.

 

Elon Musk l-a provocat pe Vladimir Putin la o „luptă unu la unu”



Kievul a anunţat că peste o mie de soldaţi, dintre care mulţi răniţi, se află în continuare în combinatul siderurgic unde se află un labirint subteran de mari dimensiuni ce datează din epoca sovietică. Acesta este singurul bastion de rezistenţă al oraşului-port strategic Mariupol, controlat deja, exceptând combinatul, de ruşi.

Femei, copii şi persoane în vârstă au fost evacuate în cadrul unei misiuni umanitare coordonată de Naţiunile Unite şi de Crucea Roşie (CICR).

Elon Musk are 92 de milioane de abonaţi pe Twitter, dintre care tot mai mulţi utilizatori din Ucraina, pentru a fi informaţi şi a găsi ajutor.

Excentricul miliardar l-a provocat la mijlocul lui martie pe preşedintele rus Vladimir Putin la o "luptă unu la unu", având drept miză Ucraina.

O încărcătură cu terminale de servicii de internet prin satelit Starlink din partea lui Elon Musk a sosit la începutul lui martie în Ucraina, pentru a ajuta să fie conectate la internet zone lovite de atacuri ale armatei ruse, care a invadat Ucraina pe 24 februarie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel