Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elevii unei școli din Giulianova, Italia s-au întâlnit cu elevii unei școli românești într-un proiect Erasmus
WhatsApp
Institutul Integral Giulianova 1, Italia se întâlnește cu o școală din România. Cercul didactic Giulianova s-a implicat într-un proiect Erasmus care i-a adus la Giulianova pe băieții de la "Scoala Gimnazială Ion Gheorghe Duca" din Petroșani.
Elevii unei școli din Giulianova, Italia s-au întâlnit cu elevii unei școli românești într-un proiect Erasmus

Ieri dimineață, în Sala Buozzi, s-a sărbătorit o prietenie și s-a dat startul oficial unei relații de cunoaștere și colaborare între Istituto Comprensivo 1 din Giulianova și școala "Ion Gheorghe Duca" din orașul românesc Petroșani.

Copiii de la școala "De Amicis", însoțiți de profesorii lor și de directoarea Cristina Di Sabatino, au cântat și au dansat pentru tinerii oaspeți, puțin mai mari decât ei. Copiii, împreună cu directoarea și câteva cadre didactice, se află la Giulianova datorită activării de către institutul lor a proiectului european Erasmus.

 

Directorului școlii românești a primit cadou o carte cu istoria orașului italienesc

 

Viceprimarul Lidia Albani a adus salutări din partea administrației municipale și i-a dăruit directorului școlii românești o carte despre istoria orașului.

'Întâlnirea acestor tineri și dialogul cordial dintre director și profesori', a subliniat viceprimarul, 'reprezintă o oportunitate extraordinară de creștere.

O laudă, așadar, se îndreaptă către institutele care au putut realiza această experiență, conform presei italiene.

Există probleme care nu au o dimensiune teritorială, dar care îi unesc pe adolescenți, chiar dacă sunt de naționalități diferite. Compararea strategiilor de predare nu poate decât să favorizeze parcursul educațional al tinerilor, cetățeni europeni în toate sensurile

Vezi și

 

Proiectul european "Erasmus +" dedicat integrării românilor și italienilor într-o școală spaniolă a avut un succes enorm

 

Iată cum vor arăta „cursurile viitorului” realizate conform proiectului european "Erasmus +", destinate minorităților. O școală din Spania a dat lovitura cu acest proiect bazat pe integrarea copiilor români și italieni, printre cei spanioli.

Învățarea bazată pe incluziune socială și echitate în așa-numitele ”săli de clasă ale viitorului”. Acesta este obiectivul care a adus la școala din La Inmaculada de Ponferrada aproximativ patruzeci de elevi de la o școală românească și una italiană, o experiență Erasmus pe care elevii din La Inmaculada au organizat-o.

În cadrul acestui proiect european "Erasmus +" au participat primarul Olegario Ramón și consilierii echipei guvernamentale, Pedro Fernández Robles și Mabel Fernández.

Continuă știrea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel