Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elevii români ar putea reveni în școli din semestrul al II-lea. Ce spune Ministerul Educaţiei
WhatsApp
Ministerul Educaţiei a precizat, luni, după apariţia în spaţiul public a unor informaţii conform cărora cursurile şcolare “faţă în faţă” s-ar putea relua în semestrul II, că încă nu a fost luată o decizie în acest sens.  
elevi_scoala_masca

Ministerul a arătat că, în conformitate cu prevederile ordinului de ministru nr. 5.972/8.11.2020, începând din 9 noiembrie, au fost suspendate, pentru 30 de zile, activităţile didactice care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal.

“Menţionăm că, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice care a generat decizia iniţială de suspendare şi de hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va analiza şi stabili modalităţile de continuare a activităţilor din învăţământul preuniversitar, iar opinia publică va fi informată în timp util”, au afirmat reprezentanţii MEC, transmite News.ro.

Aceştia au amintit că, în perioada în care cursurile nu se pot desfăşura “faţă în faţă”, procesul didactic este organizat în sistem online, conform Metodologiei-cadru privind desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum şi pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin ordinul ministrului educaţiei şi cercetării nr. 5.545/2020.

″În situaţiile în care procesul didactic întâmpină dificultăţi, inspectoratele şcolare judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi unităţile de învăţământ preuniversitar au obligaţia să asigure resursele educaţionale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informaţională şi internet”, a precizat MEC. Guvernul îşi doreşte redeschiderea şcolilor, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban, care a subliniat că reluarea cursurilor în clase trebuie fundamentată pe argumente, în primul rând, de natură epidemiologică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel