Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
După asaltul benzinăriilor, urmează cel al magazinelor: Sarea a dispărut de pe rafturi, iar prețul aproape că s-a dublat
WhatsApp
Locuitorii din Chișinău și suburbii au luat cu asalt, ieri, piața centrală din capitală, pentru a cumpăra sare. De frica zvonurilor că nu se va mai găsi sare în magazine, consumatori au decis să-i facă rezerve pentru o perioadă mai îndelungată.
După asaltul benzinăriilor, urmează cel al magazinelor Sarea a dispărut de pe rafturi, iar prețul aproape că s-a dublat.

Rafturile s-au golit rapid, chiar dacă prețul aproape că s-a dublat, ajungând la 12 lei moldovenești kilogramul. Deși erau nemulțumiți de acest preț majorat nejustificat, cumpărătorii au stat la cozi imense, pentru a se aproviziona. De partea cealaltă, Ministerul Economiei de peste Prut fac apel la calm și transmite  că nu există motive de îngrijorare, deoarece țara dispune de rezerve suficiente. 

Unii moldoveni au cumpărat cantități mai mari de sare, deoarece au auzit că vă dispărea de pe rafturile magazinelor. Pensionarii erau foarte indignați de faptul că prețul s-a dublat, acesta fiind unul din puținele produse care nu s-a scumpit până acum. 

„Sarea costa 6 lei și acum - 12 lei. Se poate așa ceva? Ce fac ei cu oamenii iștia? Ia uitați-vă ce rând!”, a spus un cumpărător pentru TV8.md.

 

După asaltul benzinăriilor, urmează cel al magazinelor: Sarea a dispărut de pe rafturi, iar prețul aproape că s-a dublat

 

Deși oamenii s-au revoltat, vânzătorii nu le-au putut da nicio explicație în legătură cu dublarea prețului la sare. ministrul Economiei al Republicii Moldova, Sergiu Gaibu a declarat că nu există motive de îngrijorare, doarece țara dispune de rezerve suficiente de sare. Cât despre scumpirea acesteia, el spune că este justificată de situația din regiune. 

„Deja există importuri de sare și din alte țări, respectiv acestea se vor amplifica pentru a suplini eventuale lipse de importuri din partea ucraineană. Am fost și eu la magazine, nu am văzut rafturi goale. Eu sunt sigur că lucrul acesta, dacă se întâmplă, este temporar. Prețurile sunt în creștere, noi, respectiv, susținem păturile vulnerabile” , a declarat ministrul Economiei al Republicii Moldova, Sergiu Gaibu.

Potrivit datelor statistice, anul trecut, Ucraina se afla pe poziția a patra în topul țărilor din care Moldova importa cele mai multe mărfuri, mai exact, 9 la sută din totalul importului în Republica Moldova.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel