Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dreptate pentru Vera, o moldoveancă găsită fără viață în Italia: Iubitul ei și prietenul lui, judecați pentru crimă, după ce i-ar fi înscenat moartea
WhatsApp
TDreptate pentru tânăra moldoveancă, Vera Schiopu, găsită moartă în zona Catană: iubitul ei, Costel Bălan, și prietenul acestuia, Gheorghe Ciprian Apetrei, au fost trimiși în judecată sub acuzația de omor.
Dreptate pentru Vera, o moldoveancă găsită fără viață în Italia: Iubitul ei și prietenul lui, judecați pentru crimă, după ce i-ar fi înscenat moartea / Foto: Facebook

Vera Schiopu, în vârstă de 25 de ani, a fost descoperită fără viață pe 19 august 2022 într-o fermă din contrada „Sferro”, situată între Ramacca și Paternò, în câmpia Cataniei, Italia, conform Fanpage.

Costel Bălan, în vârstă de 34 de ani, cetățean român și iubitul victimei, alături de prietenul său Gheorghe Ciprian Apetrei, în vârstă de 35 de ani, sunt acuzați că au înscenat sinuciderea tinerei. Cei doi suspecți au fost reținuți de carabinieri și vor fi judecați pentru omor voluntar, conform acuzațiilor formulate de Ministerul Public. În luna noiembrie, prima audiere a procesului va avea loc la Curtea de Asigurări din Catania.

 

Vera Schipu ar fi fost ucisă

 

Cazul a atras atenția presei locale din Italia, iar investigațiile au scos la iveală detalii care sugerează că moartea Verei Schiopu nu a fost un act de sinucidere, ci o crimă premeditată. Carabinierii de la compania Palagonia au fost chemați la locul incidentului, unde au găsit trupul neînsuflețit al tinerei moldovence, spânzurat într-o clădire izolată și aflată în stare de degradare. Alături de trupul fetei se afla iubitul ei, Costel Bălan, care a declarat că Vera și-a pus capăt zilelor din cauza unei perioade dificile prin care trecea.

În ciuda explicațiilor oferite de Bălan, autoritățile au devenit suspicioase imediat ce au ajuns la fața locului. Discrepanțele dintre versiunea oferită de bărbat și poziția corpului tinerei au stârnit îndoieli cu privire la autenticitatea scenariului de sinucidere. Polițiștii, împreună cu unitatea de investigații a comandamentului provincial din Catania, au analizat cu atenție locul faptei și au descoperit mai multe elemente suspecte care nu corespundeau cu ipoteza sinuciderii.

Investigațiile coordonate de procurorul Alessandro Di Fede și de procurorul interimar Alberto Santisi au condus la concluzia că moartea Verei Schiopu a fost, de fapt, o crimă. Raportul medico-legal, coroborat cu alte dovezi științifice, a scos la iveală detalii care sugerează că tânăra nu și-a luat viața de bunăvoie, ci a fost victima unei înscenări.

 

Iubitul fetei și prietenul lui, principalii suspecți

 

Apărarea celor doi inculpați, asigurată de avocații Alessandro și Michela Lapertosa, a susținut în mod constant că Bălan și Apetrei sunt nevinovați, însă probele adunate de anchetatori par să indice contrariul. Deși Costel Bălan a fost inițial considerat doar martor, evoluția investigațiilor l-a transformat în principalul suspect alături de prietenul său, Gheorghe Apetrei.

Tragedia din câmpia Cataniei a șocat atât comunitatea locală, cât și diaspora moldovenească și românească din Italia. Vera Schiopu era cunoscută pentru determinarea ei de a construi o viață mai bună departe de casă, însă moartea sa a întrerupt brutal acest vis. Procesul care urmează va aduce în fața justiției detalii suplimentare despre circumstanțele dramatice ale decesului și va stabili dacă cei doi bărbați vor fi condamnați pentru faptele lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
DCSport.ro
24 oct 2024, 15:13
Internațional Vezi toate articolele
pixel