Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Drama unei românce cu handicap care a ajuns să se prostitueze din dragoste pentru iubitul dependent de jocurile de noroc
WhatsApp
O tânăra cu un handicap mediu, întârziere mintală medie-oligofrenie gr. II, a fost amăgită cu vorbe dulci de un tânăr din Bucureșți și a ajuns să se prostitueze, timp de aproape 6 luni, din dragoste pentru iubit. Bărbatul avea nevoie de bani pentru a-și alimenta pasiunea: jocurile de noroc.
Foto ILUSTRATIV

O poveste care s-a sfârșit la Curtea de Apel Bucureșți. Nicolae Alexandru Petcu a fost condamnat definitiv, pe 1 iulie 2020, la 2 ani și 3 luni de închisoare cu executare pentru proxenetism.

Condamnarea a fost dată chiar dacă bărbatul a recunoscut acuzațiile, pentru a beneficia de reducerea pedepsei cu o treime. În ultimul cuvânt, Nicolae Alexandru Petcu i-a suprins pe judecători prin declarația să: „Am vrut să devin șmecher, așa cum am văzut la alții”.

Aceeași pedeapsa, 2 ani și 3 luni de închisoare cu executare pentru proxenetism o primise tânărul și la Judecătoria Sectorului 3. Spera că dacă recunoaște infracțiunea va scapă cu o pedeapsa cu suspendare, după ce, în făța procurorilor, negase acuzațiile.


Relația începe pe Facebook

 

Tânărul s-a cunoscut cu făta în luna mai 2019, prin intermediul rețelei de socializare Facebook, iar ulterior cei doi s-au mutat împreună în locuința tânărului din Sectorul 3. Potrivit marturiei fetei, la câteva zile după ce s-au mutat împreună, el i-ar fi solicitat să întrețină relațîi sexuale contra cost cu diverși bărbați, lucru cu care a fost de acord, sumele de bani obținute urmând a fi cheltuite împreună.

O singură dată ar fi întreținut relațîi sexuale la locuința din Sectorul 3, iar în rest a fost trimisă de către tânăr la diverse locații cu taxiul, acolo întreținea relații sexuale cu diferiți clienți și banii îi dădea lui Nicolae Alexandru Petcu.

Tarifele: 150 lei/ 30 minute și 250 lei/ ora la locație, în deplasări 300/ora.

După aproximativ o luna de zile de când s-a mutat la locuința acestuia, acesta a început să se poarte urat cu ea, să o agreseze fizic și verbal, motivând că nu face curățenie și nu găsește haine curate, motive pentru care a plecat de la locuința acestuia înapoi acasă, ieșind pe geam, profitând de faptul că iubitul sau dormea.

Bătaie, scuze, iar bătaie

Bărbatul a sunat-o însă pe mama fetei, și-a cerut scuze și a promis că nu se va mai purta urat cu iubita să iar această, cu acordul părinților săi s-a întors la locuința acestuia, urmând o perioada de trei luni de zile în care a practicat de bună voie prostituția.

Sumele de bani obținute erau predate tânărului, care cumpără mâncare și suportă și alte cheltuieli, iar până în septembrie 2019 a mai plecat de câteva ori din locuința acestuia deoarece acesta o bătea, dar se întorcea de fiecare dată că urmare a promisiunii în sensul că își va schimbă comportamentul și se va purta frumos cu ea. Făță a mai precizat că vorbea la telefon cu mama să de pe telefonul iubitului, deoarece acesta din urmă i-a vândut telefonul mobil.

Fuga și plângerea penală

Victima a mai povestit că pe la jumătatea lunii septembrie s-a mutat cu iubitul sau într- un alt apartament din Sectorul 3, acolo unde a locuit cu încă o persoană. În acel a continuat să întrețînă relațîi sexuale contra cost, dar se și deplasa la diverse adresa cu taxiul, mergând la 2-3 adrese pe noapte, iar banii obținuți îi dădea iubitului sau fie direct, fie prin intermediul unei persoane.

În noiembrie 2019, pentru că bătăile s-au înmulțit, făță a a fugit de la acea locuința și a ajuns acasă la părințîi săi cu un tramvai. Ulterior le-a povestit părinților cele petrecute și s-au deplasat toți trei la secția de poliție pentru a depune plângere penală.

Mărturiile fetei, a părinților, a unor martori, dar și interceptări sunt o parte din probele care au dus la condamnarea lui Nicolae Alexandru Petcu.

Într-o discuție cu mama să, din 15 noiembrie 2019, tânărul îi spunea câți bani îi aducea tânăra într-o zi: "Trebuie să fac într-un fel să o aduc acasă sau să iau altă femeie, n-am bani deloc de o săptămâna stau așa", sau "A! Cu D. (numele victimei a fost anonimizat - n.red.) îmi făceam în fiecare seară măcar 3 milioane banii mei, tot mi-i făceam, (...) și-mi da mesaje în prostie cliențîi vechi. Unul voia să o ia 4 ore, păi îți dai seama 4 ore. Erea 12 milioane".

Cu privire la violență exercitată de bărbat asupra victimei, judecătorii au apreciat că este relevanță discuția interceptată și purtată telefonic de Nicolae Alexandru Petcu cu un amic care îi spune că trebuie să o "ia la pumni" pe victima dacă această a fugit, iar acesta din urmă precizează că "oricum, i-am mai dat eu ..." și "a plecat că am bătut-o, mai am una..."

Vorbele dulci

Într-una din conversațiile de pe aplicația Messenger, victima i-a spus tânărului că ea l-a iubit, deși el a bătut-o mereu și tot la el s-a întors, iar acesta din urmă nu o contrazice în niciun fel pe victima, spunând doar că nu vrea altă persoană în afară de ea.

"Inculpatul i-a creat victimei convingerea că ei formează un cuplu fericit, că relația lor se bazează pe sentimente fireșți de iubire și că vor rămâne împreună, considerându-se soț și soție, astfel cum a rezultat și din conversațiile dintre cei doi purtate prin aplicația Whatsapp Messenger: viață mea, tu ești soția mea și așa va fi mereu, să știi că îmi e dor de ține, D., să știi că nu renunț la ține, eu te iubesc și tu îți bați joc de mine, avem un an jumate împreună, nu te gândești și tu și sper că mă ierți dacă ti-am greșit cu ceva.

Crearea acestei convingeri a fost relativ facilă, că urmare a labilitățîi emoționale a victimei datorate deficiențelor sale de ordin mental, aspecte care o împiedică să conștientizeze pe deplin semnificația și urmările acțiunilor sale și de care inculpatul a profitat," explică judecătorii Curțîi de Apel Bucureșți care au analizat acest caz.

Și amenințările

În situațiile în care victima fugea de la locuința tânărului, acesta, în vederea convingerii sale să se întoarcă, îi trimitea mesaje telefonice care conțineau declarațîi de iubire și promisiuni de schimbare a relației dintre cei doi.

Atunci când victima nu îi răspundea la mesaje sau evita să dea curs solicitării, acesta din urmă recurgea la expresii extrem de jignitoare, defăimătoare, caracterizate de dispreț, dar și la amenințări cu acte de violență cu privire la victima și la familia acesteia: Ce atâtea figuri ai pe ține, fă, jegoas-o ai uitat că erai o nespălată, faci figuri cu mine, pun eu mâna pe ține, eșți șmecheră acum că ești acasă, păi tu crezi că mie îmi e frică de Costel bagă... voștri, vezi că de mâine va caut și vedeți voi cum stă treaba..., Fă, mucoas-o, zi -i lu tac-to că mâine îl calc în picioare când pleacă de la muncă, că tu știi D. ce-mi poate capul, pi...

De altfel, Nicolae Alexandru Petcu se consideră o persoană cu experiență în domeniul activității de proxenetism susțînând în cadrul unei conversații telefonice că "fac asta de atâta."

De ce condamnare în penitenciar

Curtea de Apel Bucureșți explică de ce se impune că tânărul să fie condamnat la o pedepasa cu executare în penitenciar.

"Acesta a adoptat în mare parte o atitudine neloială făță de procesul penal desfășurat împotriva să, recunoscând în întregime fapta și împrejurările comiterii acesteia abia cu prilejul optării pentru judecarea cauzei în baza procedurii simplificate a recunoașterii vinovăției; acesta a încercat inițial să convingă organele judiciare că victima a început să întrețînă acte sexuale contra cost din proprie inițiativa sau că această presta doar masaj erotic, neobtinand foloase materiale că urmare a acestui fapt, și că nu a expus victima la acte de violență.

S-a apreciat că aplicarea unui tratament sanctionator sever făță de inculpat este necesar atât pentru corijarea să prin determinarea acestuia să conștientizeze gravitatea infracțiunii săvârșite, mai ales în împrejurările analizate, cât și pentru descurajarea altor membri ai societății care ar putea recurge sau au recurs la comportamente similare, având în vedere și recrudescența acestui fenomen infracțional," conchid judecătorii, potrivit Ziare.com.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel