Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Două trupuri au fost recuperate în urma prăbușirii tragice a podului din Baltimore
WhatsApp
Două cadavre au fost recuperate dintr-o camionetă scufundată în urma prăbușirii tragice a podului Francis Scott Key din Baltimore, Maryland. Accidentul a avut loc marți dimineața, în timp ce nava cargo Dali s-a ciocnit de pod, în drumul său spre Colombo, Sri Lanka.
Două trupuri au fost recuperate în urma prăbușirii tragice a podului din Baltimore / Foto: X

Scafandrii au fost trimiși să intervină în misiunea de salvare și recuperare, iar după ore de eforturi intense, au reușit să scoată la suprafață cadavrele a doi muncitori în construcții. Aceștia au fost identificați ca fiind Alejandro Hernandez Fuentes, în vârstă de 35 de ani, și Dorlian Ronial Castillo Cabrera, în vârstă de 26 de ani, ambii aflându-se în camioneta scufundată în apele adânci.

Alte patru persoane care se aflau în camionetă au fost date dispărute și sunt bănuite a fi decedate. Acestea erau originare din Guatemala, Honduras și Mexic. Autoritățile locale, împreună cu Garda de Coastă, continuă căutările, dar șansele de supraviețuire sunt considerate minime în condițiile actuale.

Cel puțin opt persoane au căzut în apă, două au fost salvate, iar celelalte două au fost identificate.

 

Pe pod circulă 30.000 de vehicule pe zi

 

Investigația privind cauza prăbușirii podului este în desfășurare, iar Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor (NTSB) examinează înregistrările de date de călătorie pentru a stabili cronologia evenimentelor care au condus la tragedie.

Wes Moore, guvernatorul statului Maryland, a promis să ofere familiilor afectate toată asistența necesară și să dedice resurse pentru investigație și recuperare.

"Trebuie să le oferim acestor familii o încheiere. Promisiunea mea față de ei este următoarea: Voi dedica fiecare resursă pentru a mă asigura că veți primi o concluzie. Sunt acolo jos, în întuneric, unde pot vedea literalmente cam 30 de centimetri în fața lor. Încearcă să navigheze prin metale mutilate și, de asemenea, se află într-un loc în care se presupune acum că oamenii și-au pierdut viața.", spune Wes Moore.

Președintele american Joe Biden a confirmat implicarea autorităților federale în gestionarea situației și a promis sprijinul continuu pentru comunitatea din Baltimore în timpul eforturilor de reconstrucție a podului și de recuperare a zonei afectate.

"Mai devreme astăzi, am stat de vorbă cu secretarul pentru transporturi Buttigieg și cu viceamiralul Gautier pentru a discuta despre răspunsul coordonat la prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore. Vom fi alături de locuitorii din Baltimore atât timp cât va fi nevoie. Locuitorii din Baltimore pot conta pe faptul că vom fi alături de ei la fiecare pas până când portul va fi redeschis și podul Francis Scott Key va fi reconstruit", a mai scris ieri pe Twitter. Nu vom pleca până când nu se va face acest lucru", a declarat pe X, președintele american Joe Biden. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel