Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Două românce din Spania, membre ale clanului Tehijovich, prinse în timp ce sustrăgeau portofele
WhatsApp
Agenții Poliției Locale din El Puerto au reușit să aresteze, marți, 7 noiembrie, două românce, hoațe de buzunare, care operau în piața.
Două românce din Spania, membre ale clanului Tehijovich, prinse în timp ce sustrăgeau portmonee. Sursa foto: freepik.com

Cele două românce aparțin celebrului clan Tehijovich, care activează pe întreg teritoriul spaniol. Femeile au fost prinse în flagrant în timp ascundeau un portofel, sustras de lângă o tarabă. La percheziții, polițiștii au găsit banii victimei, dar portofelul pe care victima l-a recunoscut.

 Româncele au fost duse la secția de poliție, unde s-a stabilit că au un istoric îndelungat de fapte penale de furt. Una dintre românce are 12 fapt penale, iar cealaltă -  37, adică hoațele însumează 49 de infracțiuni pentru aceeași cauză. Prin urmare, cele două românce au fost arestate, scrie presa din Spania.

Viceprimarul Poliției Locale, Jesús Garay, i-a felicitat pe agenții de poliție care le-au arestat pe cele două femei, deoarece nu este deloc ușor să prinzi aceste grupuri organizate care comit furturi în locuri publice, profitând de faptul că în piață sunt multe persoane și se pot   amesteca între ele trecând neobservate.

Hoții de buzunare aleg, de obicei, femei în vârstă drept victime. Polițiștii atrag atenția persoanelor în vârstă să aibă grijă de bunurile persoanele și să nu intre în discuții cu persoane necunoscute, care le pot distrage atenția și jefui. 

 

Hoții de buzunare reprezintă o provocare în societatea urbană contemporană

 

Hoții de buzunare reprezintă o prezență persistentă și subtilă în lumea urbană, transformând orașele aglomerate în zone de risc pentru posesorii de bunuri de valoare. Meștesugul acestui tip de infractori constă în abilitatea lor de a acționa discret și rapid, lăsându-și victimele fără prea multe posibilități de apărare.

Infractorii sunt adesea meșteri în arta de a se amesteca în mulțime și de a alege ținte aparent aleatoare. Aceștia sunt, în general, indivizi bine pregătiți, cu abilități de observare dezvoltate și o înțelegere fină a psihologiei victimelor lor. Preferă zonele aglomerate, cum ar fi piețe, stații de transport public, sau evenimente publice, unde se pot ascunde cu ușurință printre oameni și pot acționa fără a atrage atenția.

Hoții de buzunare continuă să reprezinte o provocare în societatea urbană contemporană. Cu toate acestea, adoptarea unor măsuri simple de precauție și o conștientizare crescută pot reduce semnificativ riscul de a deveni victimă a acestei infracțiuni. Prin înțelegerea tacticii hoților de buzunare și prin luarea unor măsuri preventive, putem contribui la asigurarea siguranței noastre în orașele aglomerate.

De menționat că este a doua oară când Poliția Locală din El Puerto reușește să aresteze hoți de buzunare din același clan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel