Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Două avioane care urmau să aterizeze pe aeroport aproape s-au ciocnit: S-a deschis o anchetă pentru o posibilă greşeală a pilotului
WhatsApp
Autorităţile nepaleze au suspendat trei controlori de trafic aerian şi au deschis o anchetă, după ce două avioane care urmau să aterizeze pe aeroportul internaţional din Kathmandu aproape s-au ciocnit.
Accident aviatic în Mureș: Capota unui avion a căzut în apropierea unui loc de joacă plin de copii / Foto ILUSTRATIV

Incidentul a avut loc vineri, relatează Știrile PRO TV. Un avion Air India, care aştepta la o altitudine de 5.800 de metri să primească permisiunea de a ateriza, a coborât brusc şi a fost pe punctul de a se ciocni de o aeronavă a Nepal Airlines, care zbura la 4.572 m altitudine.

„Trei controlori de trafic aerian care erau de serviciu în acel moment au fost suspendaţi până la noi ordine”, a declarat Jagannath Niroula, purtător de cuvânt al Autorităţii Aviaţiei Civile din Nepal.

S-a constituit o comisie de anchetă şi s-a trimis o scrisoare la autorităţile indiene, pentru a se ancheta o posibilă greşeală a pilotului Air India.

Întreţinerea defectuoasă a echipamentelor şi aplicarea laxă a regulilor de siguranţă afectează sectorul transportului aerian din Nepal, în ciuda recomandărilor internaţionale. Uniunea Europeană a interzis toţi transportatorii nepalezi în spaţiul său aerian, din motive de securitate, informează AFP.

 

Grav accident aviatic în Italia: Două aeronave militare s-au ciocnit; una dintre ele s-a prăbușit între case

 

Două avioane monomotor cu elice SIAI U208 ale Forțelor Aeriene cu baza la Guidonia, în apropiere de Roma, s-au prăbușit pe 7 martie în timpul unei misiuni de antrenament. Cei doi piloți au murit, din păcate, în urma impactului. Una dintre aeronave s-a prăbușit între case, iar alta pe un câmp. 

Procurorul de serviciu de la Parchetul din Tivoli a efectuat o inspecție la locul accidentului. Parchetul va deschide o anchetă pentru a reconstitui cele întâmplate. Inspectoratul Forțelor Aeriene, în calitate de aeronavă militară, va demara, de asemenea, investigații, informează Il Mesaggero.

Potrivit celor reconstituite, grupul de patru avioane militare U-208 făcea manevre pe cerul de la periferia Romei când s-a produs impactul între două aparate, a căror dinamică este examinată de cei care fac ancheta. Ele se aflau „în aer în cadrul unei misiuni de antrenament”, explică forțele aeriene într-o notă în care subliniază că cauzele impactului „nu sunt cunoscute pentru moment”.

Cert este că unul dintre avioane s-a izbit de o mașină pe Via delle Margherite. Celălalt, în schimb, în Via Longarina, pe o pajiște aflată la câțiva kilometri de aeroportul militar din Guidonia. Pentru cei doi piloți militari nu era nimic de făcut. Serviciile de salvare, care includeau și o ambulanță aeriană, au fost inutile. Nu au existat alte răni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel