Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Două automarfare, oprite la frontieră. Zeci de migranți, depistați de polițiști, în semiremorci
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 65 de cetăţeni din India, Pakistan, Irak și Turcia, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu tâmplărie PVC, respectiv anvelope.
Două automarfare, oprite la frontieră. Zeci de migranți, depistați de polițiști, în semiremorci.

Azi dimineață, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul asupra a două ansambluri rutiere înmatriculate în România, respectiv Bulgaria, conduse de un cetățean român și un bulgar. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, tâmplărie PVC și anvelope pentru societăți comerciale din Olanda și Italia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorci, printre marfa transportată, 65 de cetăţeni străini, în total.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetățeni din India, Pakistan, Irak și Turcia și intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.

În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii activității infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Aglomerație la vămile Nădlac II și Siret. Se așteaptă peste o oră

 

Camioanele care vor să iasă din țară pe la Vama Nădlac II trebuie să aștepte o oră, potrivit Poliției de Frontieră. Situația este similară și la Vama Siret, unde camioanele trebuie să aștepte o oră și jumătate, iar autoturismele circa o oră. 

La Vama Nădlac II se înregistrează trafic intens din cauza numărului ridicat de mijloace de transport marfă care se prezinta la control pe sensul de ieșire. În cazul autoturismelor, timpul de așteptare este de 50 de minute, potrivit Poliției de Frontieră.

La Vama Siret șoferii de camioane și TIR-uri trebuie să aștepte o oră și jumătate pentru a ieși din țară, iar cei de autoturisme o oră.

Aglomerație pe sensul de ieșire din țară se înregistrează și la Vama Urziceni din județul Satu Mare. Astfel, timpul de așteptare pentru camioane este de jumătate de oră, iar pentru autoturisme de o oră și jumătate.

 

Ieri, românii au format cozi uriașe la frontierele bulgare spre Grecia

 

Vacanța de Paște a început cu cozi lungi și nervi mulți pentru mii de turiști români care au plecat spre Turcia și spre Grecia.  

În punctul de frontieră Makaza, din Bulgaria, coloana a fost kilometrică, iar acesta este abia începutul, avertizează inclusiv Ministerul Afacerilor Externe.

Românii ajunși în vămi susțin că se fac verificări temeinice. În plus, grecii nu se așteptau la un trafic atât de intens, relatează Știrile PRO TV. La amiază, coada de mașini din apropierea punctului de frontieră Makaza, dintre Bulgaria și Grecia, era uriașă. Sute de autoturisme înmatriculate în România stăteau în rând.

„Stăm de aproape o oră în coadă la Makaza, coada se întinde pe niște kilometri buni în spate, se pare că sunt ceva controale intense la vamă”. Cei mai mulți încearcă să ajungă în Thassos, unde vor să petreacă Paștele.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel