Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dosar penal pentru o șoferiță, care a încercat să introducă în România 10 kilograme de otravă pentru rozătoare
WhatsApp
O femeie este cercetată, după ce polițiștii de frontieră au găsit în autoturismul pe care îl conducea 10 kg cu substanțe toxice. 
Dosar penal pentru o șoferiță, care a încercat să introducă în România 10 kilograme de otravă pentru rozătoare

În data de 14 noiembrie, în jurul orei 14.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, județul Suceava, pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în România, o femeie de cetățenie ucraineană, în vârstă de 63 de ani, conducând un autoturism marca Skoda, înmatriculat în Ucraina.

Acționând în baza analizei de risc, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.

Astfel, în urma controlului au fost descoperite în portbagaj 50 de plicuri cu substanțe toxice, în total 10 kg, bunuri ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la contrabandă calificată și transportul și tranzitul de substanțe și preparate periculoase.

 

Substanțe toxice descoperite în bagajele a doi cetățeni, la intrarea în țară 

 

Doi cetățeni, unul român și celălalt ucrainean, sunt cercetați după ce la intrarea în România, prin PTF Vicovu de Sus, în autovehiculele acestora au fost descoperite substanțe toxice.

Pw 13 noiembrie, în jurul orei 13.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, județul Suceava, pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în România, un cetățean român, domiciliat pe raza județului Suceava. Bărbatul în vârstă de 37 de ani, conducea un autoturism marca Opel, înmatriculat în Ucraina.

Acționând în baza analizei de risc, echipa comună de control formată din polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali a efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, în urma controlului au fost descoperite în portbagaj 13 plicuri, în total 2.600 grame de substanțe toxice utilizate împotriva rozătoarelor, bunuri ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În aceeași zi,  în același punct de trecere, s-a prezentat tot pe sensul de intrare în țară, un cetățean ucrainean, în vârstă de 60 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes – Benz, înmatriculat în Ucraina. Și în acest caz, la controlul de frontieră efectuat de echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali au fost descoperiți printre bagajele personale ale șoferului 4 saci a câte 10 kg fiecare cu substanțe toxice, fungicide.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la contrabandă calificată și transportul și tranzitul de substanțe și preparate periculoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel