Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Donald Trump nu este invitat la înmormântarea reginei, dar va participa la slujba de comemorare de la Washington DC
WhatsApp
Donald Trump a fost invitat să participe la o slujbă de comemorare a reginei în SUA, după ce a lipsit de pe lista invitaților la înmormântarea acesteia.
Donald Trump nu este invitat la înmormântarea reginei, dar va participa la slujba de comemorare de la Washington DC

Fostul președinte american, în vârstă de 76 de ani, va primi o invitație din partea guvernului britanic pentru a participa la un priveghi la Washington DC.

Actualul președinte american Joe Biden și soția sa Jill vor participa luni la funeraliile reginei la Londra, alături de alți 500 de lideri mondiali și demnitari străini.

 

Patru foști lideri americani în viață nu ar fi primit invitații la înmormântarea Reginei

 

Dar cei patru foști lideri americani în viață: Trump, Barack Obama, Barack Obama, Bill Clinton și George W Bush, nu ar fi primit invitații la înmormântarea ei, ci au fost invitați la comemorarea din DC.

"Urmăm convenția, așa cum v-ați aștepta, și am invitat toți foștii președinți, precum și pe președintele și pe Dr. Biden și alți membri ai administrației', a declarat un purtător de cuvânt al ambasadei britanice pentru DailyMail.com.

Aceasta vine pe fondul afirmațiilor privind lipsa de spațiu la Westminster Abbey, despre care se crede că are o capacitate de doar aproximativ 2.200 de persoane.

Potrivit The Telegraph, fostul președinte american a fost invitat în schimb la o slujbă specială de mulțumire la Catedrala Națională din Washington, miercuri.

 

Nu este încă clar dacă Trump sau ceilalți trei foști președinți americani vor participa la evenimentul din Washington

 

Fostul președinte republican a fost văzut săptămâna aceasta la una dintre proprietățile sale de golf din capitala SUA. 

Potrivit Telegraph, invitația descrie evenimentul ca fiind "o slujbă de mulțumire pentru viața Majestății Sale Defuncte Regina Elisabeta a II-a".

Se pare că la eveniment va fi prezentă o gardă de onoare din partea escadronului Queen's Colour Squadron - unitatea din cadrul Royal Air Force însărcinată cu păstrarea în siguranță a Drapelului Monarhului pentru RAF.

Se crede că episcopul Episcopiei din Washington, Mariann Edgar Budde, va prezida slujba. 

Preasfințitul Michael Bruce Curry, episcopul care prezidează Biserica Episcopală, care a ținut o predică la nunta prințului Harry și a lui Meghan Markle în 2018, ar urma, de asemenea, să ia cuvântul miercuri. 

Invitațiile ar fi fost trimise joi în numele ambasadorului britanic la Washington.

 

Trump este un mare fan al Reginei

 

Se știe că Trump este un mare fan al reginei și a afirmat anterior că mama sa era "înnebunită" după monarh.

Cei doi s-au întâlnit în 2019, când dl Trump și-a permis o vizită de stat după ce a devenit cel de-al 45-lea președinte al SUA.

În urma morții sale de vineri, el a descris întâlnirea cu regina ca fiind "cea mai extraordinară onoare din viața mea".

Cu toate acestea, se crede că numărul demnitarilor invitați la înmormântarea de luni a fost limitat din cauza dimensiunii Westminster Abbey.

Capacitatea oficială a Westminster Abbey este de 2.200 de persoane. Și se așteaptă ca aceasta să fie plină până la punctul în care ar fi imposibil să fie prezenți mai mult de un reprezentant de rang înalt pentru fiecare națiune plus un soț/soție.

 

Actualul președinte al SUA, Joe Biden, va participa, împreună cu soția sa, Jill

 

El a fost printre primii lideri care și-au confirmat prezența la funeralii.

Aseară s-a afirmat că soția președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky va participa la funeraliile reginei, s-a afirmat aseară.

Se pare că prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, se va număra printre numeroșii lideri mondiali care vor zbura în Marea Britanie pentru a marca moartea monarhului la funeraliile sale de stat, care vor avea loc luni.

Cu toate acestea, se crede că soțul ei, care a fost lăudat pe scară largă pentru conducerea sa în timpul războiului după invazia Rusiei din februarie, nu va călători cu ea.

El va rămâne în Ucraina, în timp ce țara sa continuă să lupte împotriva forțelor invadatoare ale lui Vladimir Putin.

 

Putin nu a fost invitat

 

Putin, care a avut anterior o audiență cu regina, nu a fost invitat, în ciuda faptului că săptămâna trecută și-a prezentat condoleanțele familiei regale.

Doamna Zelenska va zbura spre Marea Britanie în acest weekend, când își va reprezenta soțul și țara, potrivit The Sun.

Ea se va număra printre cei 500 de șefi de stat și demnitari invitați să participe la funeraliile reginei, care vor avea loc luni.

Printre aceștia se vor afla împăratul Japoniei, Naruhito, și soția sa, împărăteasa Masako, precum și regele Felipe și regina Letizia a Spaniei. 

Este de așteptat ca liderii mondiali să ajungă la Londra în weekend și să își prezinte propriile omagii la Westminster Hall, unde regina se află în prezent în stare de veci.

 

Funeraliile de stat ale reginei se vor încheia cu două minute de tăcere națională

 

Acest lucru vine după ce ieri s-a dezvăluit cum funeraliile de stat ale reginei se vor încheia cu două minute de tăcere națională, într-un "omagiu adecvat pentru o domnie extraordinară", înainte de a fi înmormântată alături de soțul ei decedat.

Regele și ceilalți trei copii ai reginei vor ține, de asemenea, un priveghi de 15 minute la sicriul ei din Westminster Hall vineri seara. 

Charles al III-lea și familia regală au declarat că 'doresc să transmită sincerele lor mulțumiri pentru mesajele de condoleanțe primite din întreaga lume', adăugând că au fost 'profund mișcați de răspunsul global și de afecțiunea arătată pentru regină, în timp ce oamenii se alătură lor în doliul pentru pierderea Majestății Sale', conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel