Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doliu în Italia: Doi pompieri au murit în timp ce salvau o familie. Țara e lovită de un val de incendii
WhatsApp
După ce a fost lovită de furtuni, Italia se confruntă în aceste zile cu un episod de căldura toridă și incendii. Din păcate, astăzi au existat două victime chiar în rândul salvatorilor. 

E doliu în Italia. Doi pompieri și-au pierdut viața, miercuri după-amiază, în timp ce stingeau un incendiu de vegetație în comuna Nova Siri, în provincia Matera. Giuseppe Lasalata și Antonio Martino aveau amândoi aceeași vârstă: 45 de ani.

„Au vrut să salveze o familie a cărei casă era în pericol din cauza flăcărilor. Dar au căzut într-o prăpastie. S-au comportat ca niște eroi”, a explicat primarul din Nova Siri, Antonello Mele.

Mesaje de condoleanțe au fost trimise și de miniștrii Matteo Piantedosi, Antonio Tajani, Nello Musumeci, Guido Crosetto și de președinții Senatului și Camerei Deputaților, Ignazio La Russa și Lorenzo Fontana, relatează agenția ANSA.

Șeful Departamentului de Protecție Civilă, Fabrizio Curcio, a subliniat cât de „complexă și riscantă este munca depusă de femeile și bărbații din prima linie în lupta activă împotriva incendiilor forestiere” și a amintit că „un comportament incorect, pe lângă faptul că provoacă daune uriașe patrimoniului nostru natural, poate pune în mare pericol operatorii angajați în stingerea acestuia”.

Incendiile au afectat, de asemenea, capitala Roma. Un vast incendiu de vegetație a izbucnit în Via di Casal Lumbroso, unde au ars două magazii și, ca măsură de precauție, mai multe case au fost evacuate din cauza fumului dens care a afectat întreaga zonă. Fumul a fost atât de dens, încât Protecția Civilă a recomandat menținerea ferestrelor închise și neutilizarea aparatelor de aer condiționat în zonă. Echipe de pompieri, patrule ale Poliției Locale și voluntari ai Protecției Civile s-au deplasat la fața locului pentru a ajuta la stingerea incendiului.

Val de incendii în Italia

 

Un alt incendiu a afectat o fabrică de prelucrare a materialelor plastice din Fiscaglia, în apropiere de Ferrara. Aici, cinci angajați ai companiei au fost răniți.

La un depozit de deșeuri din Palmi (Rc), pompierii se luptă cu flăcările de cinci zile. În provincia Pordenone, flăcările au cuprins o întreprindere de produse alimentare congelate din Azzano Decimo, instalațiile fiind grav avariate.

De asemenea, un incendiu uriaș a izbucnit în cursul după-amiezii la periferia estică a orașului Napoli, într-o zonă de depozitare din Ponticelli, unde flăcările au degajat o coloană densă de fum negru, vizibilă din alte cartiere și de pe autostradă. Tragedia a fost la un pas să se producă și în Val Pusteria, dar din alte cauze: aici, câțiva copaci au căzut pe o telecabină la Plan di Corones. Nu au existat răniți. Salvatorii salvează pasagerii care se aflau în ascensor cu ajutorul scărilor și troliilor.

Valul de căldură se menține în Italia

 

Între timp, prognoza arată că valul de căldură se menține în Italia. Numărul orașelor în cod roșu (starea de alertă maximă pentru valurile de căldură cu posibile efecte negative asupra sănătății nu numai a persoanelor în vârstă și a copiilor, ci și a persoanelor sănătoase și active), va crește vineri de la 13 în prezent la 17.

De la nord la sud, municipalitățile, provinciile și regiunile activează mecanisme de protecție a populației.

Președintele regiunii Sicilia, Renato Schifani, a semnat astăzi o ordonanță de urgență, cu efect imediat și până la 31 august 2024, prin care interzice munca în timpul celor mai fierbinți ore și zile pentru unele sectoare cu risc: agricultură, floricultură, construcții și sectoare similare care desfășoară activități fizice intense și expuneri prelungite la soare. Provincia Modena își propune, de asemenea, să semneze un memorandum de înțelegere între sindicate și membrii mesei provinciale pentru sănătate, securitate și legalitate la locul de muncă pentru a proteja sănătatea lucrătorilor.

Municipalitatea San Benedetto del Tronto (Ascoli Piceno) a pregătit o serie de măsuri pentru a proteja persoanele cele mai fragile, în special persoanele în vârstă. Asl Toscana Centro (Autoritatea locală de sănătate din Toscana Centru) a emis sfaturi pentru evitarea insolației: nu faceți sport pe vreme caldă, nu alergați cu pieptul gol, hidratați-vă cu săruri minerale și evitați expunerea la soare mai mult de șase ore pe zi.

 

-----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel