Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi turiști români au scăpat cu viață dintr-o avalanșă produsă în zona Bâlea
WhatsApp
Salvamontiştii au intervenit joi seara pentru acordarea primului ajutor în cazul a doi turişti care au fost surprinşi de o avalanşă în Valea Bâlii, în munţii Făgăraş. Unul dintre turişti a fost îngropat parţial în zăpadă, a anunţat Salvamont Sibiu.
avalansa in munti

"Serviciul Public Salvamont Sibiu a intervenit cu o echipa de prim răspuns, în zona Valea Bâlea pentru evaluarea stării de sănătate şi asigurarea transportului a 2 turişti (practicanţi ai sporturilor de iarna) surprinşi de o avalanşă", a transmis Salvamont Sibiu.

"Unul dintre turişti a fost îngropat parţial. Momentan, cei 2 se află în afara oricărui pericol", precizează reprezentanții serviciului.

Ambii schiori erau echipaţi corespunzător. Au fost însoţiţi in siguranţă la Bâlea Cascadă de echipa Salvamont.  În zona Bâlea din munţii Făgăraş este risc mare de producere de avalanşe, potrivit meteorologilor sibieni. La Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă de la o staţie meteo din România, de 2,83 metri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel