Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi români, un bărbat și o femeie, spaima bătrânilor din Spania: cei doi au dat zeci de lovituri prin metoda Îmbrățișarea
WhatsApp
Garda Civilă din León a arestat doi români, un bărbat și o femeie, care fac parte dintr-un grup criminal specializat în furtul de bijuterii de la bătrâni prin metoda „îmbrățișării afectuoase”. Aceștia sunt acuzați că ar fi săvârșit 31 de infracțiuni.
Doi români, un bărbat și o femeie, spaima bătrânilor din Spania. Cei doi au dat zeci de lovituri prin metoda Îmbrățișarea. Sursa foto: freepik.com

În lunile august, septembrie și octombrie 2023, un grup infracțional itinerant fără un loc permanent de așezare, compus din persoane de naționalitate română, a săvârșit în jur de treizeci de furturi în diverse provincii ale Spaniei, printre alte infracțiuni prin „îmbrățișarea afectuoasă”.

Grupul, care s-a deplasat în toată Spania pentru a comite acest tip de infracțiuni, avea un număr mare de vehicule cu care un bărbat și o femeie au parcurs atât capitalele de provincie, cât și orașele mici în căutarea victimelor, alegând mereu persoane vulnerabile, în general cu probleme de mobilitate și vârstă înaintată.

 

În unele cazuri, victima era lovită și rănită

 

Odată aleasă ținta, femeia se apropia sub orice pretext: pentru a întreba o adresă, pentru a cere ajutor sau ceva de pomană. La final, îmbrățișa  victima în semn de recunoștință, moment în care  profita și sustrăgea bijuteriile. În cazul în care victima observa că este jefuită, românca o împingea sau o rănea cu un cuțit.

Datorită acestor evenimente, echipa Poliției Judiciare a Gărzii Civile din Ponferrada a deschis operațiunea „OROMAYOR”, prin care au localizat în cele din urmă aceste persoane în provincia León când încercau să comită un furt în orașul Bembibre, relatează lanuevacronica.com.

În cadrul percheziției efectuate asupra autoturismului infractorilor, polițiștii au ridicat diverse obiecte folosite la comiterea furturilor. Deținuții români au fost puși la dispoziția Judecătoriei Ponferrada.

--------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel