Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi români, reținuți pe aeroport, în Germania: cei doi au fost duși direct la închisoare
WhatsApp
Poliția federală a arestat doi români care au vrut să intre în Germania prin aeroportul Niederrhein.
Doi români, reținuți pe aeroport în Germania, cei doi au fost duși direct la închisoare. Sursa foto - pexels.com

Pe 17 ianuarie 2024, în jurul orei 18.30, poliția federală germană a verificat doi cetățeni români care intrau în Germania, din România, pe Aeroportul Weeze. 

Când  au verificat numele celor roi români în baza de date a poliției, ofițerii au descoperit că bărbații erau căutați de parchetul din Hanovra cu mandat de arestare pentru jaf armat.

În octombrie 2023, judecătoria din Hanovra l-a condamnat pe românul de 43 de ani la o amendă de 90 de tarife zilnice a câte 10 euro fiecare, iar pe românul de 31 de ani la 100 de tarife zilnice de 10 euro fiecare.

Deoarece  nu și-au putut plăti amenda, ambii români au fost arestați la intrarea în Germania și duși la unitatea de corecție Willich. Aici, românul de 43 de ani mai are de executat o pedeapsă de închisoare rămasă, de 88 de zile, iar cel de 31 de ani trebuie să execute 98 de zile. 

Reamintim că alți doi români, care intenționau să intre în Germania prin Aeroportul Dortmund, pe 2 noiembrie, au fost reținuți de polițiști.

 

Doi români s-au trezit cu cătușele la mâini imediat ce au coborât din avion în Germania. Au scăpat după ce au dat bani polițiștilor

 

Joi, pe data de 2 noiembrie, în jurul orei 14.05, un român de 50 de ani, pasager într-un avion pe ruta Iași -  Dortmund a fost reținut la controlul de intrare în Germania.

Când l-au verificat în baza de date, polițiștii de frontieră au descoperit că românul era cutat cu mandat de procuratura din Dresda. 

Judecătorii îl condamnase deja pe cetățeanul român la o amendă de 99 de cote zilnice de câte 12 euro fiecare în aprilie 2019 pentru trafic de persoane. Românul căutat nu plătise încă suma solicitată de 1.188 de euro (plus cheltuieli de procedură) și nici nu a fost acuzată penal. Românul a profitat de ocazie pentru a plăti amenda și a reușit,astfel să evite pedeapsa de 99 de zile de închisoare.

Citește mai multe AICI.

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel