Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi români, prinși în timp ce vindeau „aur“ la tarabă pe autostrada A51 din Elveția
WhatsApp
Doi români au fost arestați și pedepsiți aspru, după ce au fost prinși de autoritățile elvețiene cum vindeau „aur” pe autostrada de lângă aeroportul din Zurich. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

În ultimele săptămâni, o serie de escrocherii legate de bijuteriile din aur de pe marginea autostrăzilor au fost raportate în zona de sud a Zürich-ului. Doi români au fost prinși recent în timp ce încercau să păcălească șoferii cu presupuse bijuterii din aur de înaltă calitate, care, în realitate, erau doar alamă ieftină.

Conform informațiilor furnizate de publicația locală Zürcher Unterländer, la sfârșitul lunii octombrie 2023, cei doi escroci au convins două victime să oprească pe marginea autostrăzii A51 din  Zürich, oferindu-le bijuterii „atrăgătoare“. O victimă a plătit 450 de franci (2.346 ron) pentru două inele și două lanțuri, în timp ce o a doua persoană a fost constrânsă prin insistența vânzătorilor să cumpere o bijuterie.

Cu toate acestea, în loc de aur prețios, cei doi cumpărători au primit doar alamă ieftină. Escrocheria a fost demascată a doua zi, când poliția a intervenit, iar cei doi români au fost arestați. Ulterior, au petrecut două zile în arest și au fost condamnați pentru mai multe acuzații de contrafacere de bunuri.

 

Escrocii trebuie să plătească 4.700 CHF (24.512 RON)

 

După desfășurarea procesului, cei doi escroci au fost supuși unei pedepse financiare, sub forma unei amenzi condiționate constând în 120 de unități tarifare zilnice, fiecare evaluată la 30 de franci. În plus, au fost sancționați cu o amendă de 300 de franci pentru încălcarea regulilor de circulație și au fost obligați să suporte cheltuieli de judecată în valoare de 800 de franci.

Aceasată escrocherie este cunoscută și sub numele de "autobahn gold". 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel