Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi români, la spital după un accident de circulație, în Austria: Șoferului vinovat nu i s-a putut reține permisul
WhatsApp
Un șofer român și pasagerul său au fost răniți în urma unui accident petrecut în Austria în municipiul tirolez Brandenberg (districtul Kufstein).

Un român (31 de ani) era prea beat sâmbătă înainte de a porni la drum în Brandenberg, în districtul tirolez Kufstein. Drept urmare, șoferul aflat în stare avansată de ebrietate a părăsit carosabilul cu mașina sa și s-a izbit de un stâlp de beton. El nu a fost singurul rănit în urma accidentului.

Accidentul a avut loc cu puțin timp înainte de ora 16.00. Tânărul de 31 de ani își conducea mașina pe L4, în Brandenberg. "A părăsit carosabilul și s-a ciocnit cu stâlpul de beton al unei case individuale", au declarat anchetatorii. Un test de alcoolemie a arătat că șoferul era puternic intoxicat. 

Atât șoferul, cât și copilotul său (32 de ani) au fost răniți în accident. Cu toate acestea, poliția nu a putut să-i ia "permisul". Asta pentru că românul nu avea permis de conducere. Mașina și stâlpul de beton au fost grav avariate în urma accidentului.

Poliția austriacă anunță  intensificarea controalelor

 


Poliția intensifică controalele privind alcoolemia în perioada sărbătorilor. Poliția face apel la oameni să nu se urce la volan după ce au consumat alcool la târgurile de Crăciun sau la petrecerile de Crăciun. În primul weekend de Advent, poliția a prins trei șoferi în stare de ebrietate în urma unor accidente.

Sâmbătă după-amiază, un șofer în vârstă de 31 de ani a ieșit de pe șosea în municipiul Brandenberg (districtul Kufstein) și s-a izbit de stâlpul de beton al unei case unifamiliale. Șoferul și pasagerul său au fost răniți. Când șoferul a fost testat, s-a constatat că era puternic intoxicat. Cu toate acestea, permisul său de conducere nu a putut fi confiscat, deoarece bărbatul de 31 de ani nu avea niciun permis de conducere.

Alte accidente în care au fost implicați șoferi în stare de ebrietate au urmat în cursul nopții. În Zirl (districtul Innsbruck-Land), o femeie în vârstă de 40 de ani a pierdut controlul mașinii sale și a intrat în coliziune cu un gard de lemn și cu un semn de circulație. De asemenea, s-a constatat că aceasta era în stare de ebrietate avansată, la fel ca și un șofer de 20 de ani din Haiming (districtul Imst). Acesta s-a izbit de peretele lateral al unui metrou de beton în jurul orei 1.00 duminică dimineața. În ambele cazuri, permisul de conducere a fost confiscat și vor urma acuzații.

Poliția a fost desfășurată cu 300 de dispozitive de testare

 

Poliția a anunțat deja că va intensifica controalele privind alcoolemia în perioada premergătoare Adventului. Șoferii aflați sub influența alcoolului sau a drogurilor trebuie împiedicați să se urce la volan. Aceasta este, de asemenea, o protecție pentru utilizatorii responsabili ai drumurilor, potrivit executivului. Ea le-a reamintit că riscul unui accident crește de șapte ori la o alcoolemie de unu la mie. Poliția este desfășurată în întreaga provincie cu aproximativ 300 de alcoolmetre și dispozitive de pretestare.

Până la sfârșitul lunii octombrie a acestui an, poliția din Tirol a efectuat peste 190.000 de teste de depistare a alcoolului și drogurilor asupra șoferilor. S-a constatat că aproape 3.400 de șoferi conduceau cu o alcoolemie mai mare de 0,5 la mie. În cazul a două treimi dintre aceștia, era chiar mai mult de 0,8 la mie. În plus, s-a constatat că 850 de șoferi conduceau sub influența drogurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel