Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi români din Italia, bunică și nepot, au susținut examenul de bacalaureat împreună
WhatsApp
O bunică de origine română a susținut examenul de bacalaureat alături de nepotul său. Iată povestea lor.
Foto: Sebastian și Maricica / Sursă: ilmattino.it

Astăzi, la Liceul "Galileo Galilei" din Salerno, o scenă inedită a captat atenția comunității școlare: Maricica Negru, o româncă în vârstă de 57 de ani, stabilită în Italia de două decenii, a susținut examenul de bacalaureat alături de nepotul său, Sebastian Nechita Florin, în vârstă de 18 ani

”Înscrierea noastră la aceeași școală a fost o coincidență, dar ne-a unit inimile”

 

Sebastian, elev în ultimul an de liceu, și bunica sa, care trăiește în Italia de 20 de ani, s-au pregătit cot la cot pentru acest moment. În această dimineață, cei doi au susținut prima probă scrisă la limba italiană la liceul "Galileo Galilei" din Salerno.

„Am avut multe meserii de-a lungul vieții - croitoreasă, bonă, asistentă socială. A fost o viață obositoare, dar plină de experiențe”, povestește Maricica. Legătura specială dintre bunică și nepot s-a întărit și mai mult pe parcursul anilor de studiu intens.

„Sebastian a avut mereu înclinații spre construcții și învățământul tehnic, ca și mine. Înscrierea noastră la aceeași școală a fost o coincidență, dar ne-a unit inimile”, spune Maricica.

Sebastian și Maricica au petrecut ore nesfârșite studiind împreună, zi și noapte. „Locuiesc la bunica mea și a fost o experiență unică, pentru că ne-am susținut reciproc în momentele de oboseală și dificultate”, spune Sebastian.

Profesorii de la Liceul "Galileo Galilei" au fost impresionați de devotamentul lor. „Nu în fiecare zi vezi o bunică și un nepot mergând împreună la școală.”, a mărturisit profesorul Vincenzo Mattei.

Directorul liceului, Emiliano Barbuto, spune că povestea unică a Maricicăi și a nepotului său, Sebastian, este un exemplu elocvent de determinare și personalizare eficientă a învățării.

„Această poveste demonstrează puterea exemplului și a devotamentului lor față de educație”, explică Barbuto. „Maricica și Sebastian ilustrează cum sprijinul familial și dorința lor continuă de a învăța și de a se îmbunătăți pot să ducă la succesul academic. Sunt un model inspirațional pentru toți elevii, arătând că fiecare student poate găsi calea spre succes prin implicare și determinare.”

Maricica a văzut în această oportunitate șansa de a-și împlini un vis din tinerețe. „Pentru mine, absolvirea are gustul unei împliniri personale. A trebuit să recuperez timpul pierdut în trecut”, a declarat ea pentru Il Mattino. 

-------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel