Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi români cu duba albă au semănat SPAIMĂ în Belgia. Marius și Gheorghe au dat ultima lovitură în nordul țării
WhatsApp
Doi români deveniți cunoscuți celebri în Belgia pentru duba albă pe care o foloseau pentru "lovituri", riscă acum până la doi ani de închisoare. Aceștia zburau cu avionul până în Belgia, iar acolo se foloseau de o dubă cumpărată pentru a nu fi depistați. 

Doi români riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 18 luni la 2 ani pentru că au furat roți de camion în diferite locuri din Flandra, Belgia. Procesul a fost deschis astăzi, însă bărbații nu s-au prezentat. 

Marius B. și Gheorghe S. au lovit printre altele un garaj din Sint-Katelijne-Waver. Acolo au tăiat firele gardului și au plecat cu opt roți de camion.

„Ancheta a luat avânt după acea spargere. O camionetă albă cu plăcuțe de înmatriculare românești a fost reperată de camerele de supraveghere. O dubă care ar putea fi legată și de alte spargeri. A fost întotdeauna vorba despre furtul de roți din camioane”, a declarat procurorul Nele Van Looy. „În cele din urmă, domnii B. și S. au intrat în vizorul anchetatorilor după o anchetă telefonică”.

 

Zeci de anvelope furate

 

S-a dovedit că cei doi români au venit în Belgia de patru ori pentru a comite furturi.

„De patru ori au venit aici într-un raid și de obicei au comis două spargeri odată. Au venit în țara noastră cu avionul și odată ajunși aici, s-au plimbat cu duba albă. Ulterior au zburat înapoi în România. Avem suspiciuni puternice că au vândut roțile unui prieten care deține un garaj”, a mai precizat procurorul.

Dintr-un garaj au fost furate 24 de anvelope, jante și șuruburi asociate. Totodată, dintr-o altă companie au furat 13 roți și jante. Poate că hoții voiau să ia mai multe roți, dar nu le încăpeau în dubă.

Doi ani de închisoare și o amendă de 4.500 de euro au fost solicitate pentru Marius B. Împotriva lui Gheorghe S. s-au cerut 18 luni de închisoare și o amendă de 4.500 de euro. 

Pedeapsa pentru cei doi români va fi pronunțată pe 15 noiembrie. 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel