Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi români care au furat baterii de camion și cutii cu antichități, căutați de autoritățile din Portugalia
WhatsApp
Autoritățile din Portugalia au cerut ajutorul autorităților din România cu privire la notificarea personală a citației, prin contact direct şi personal, pentru a fi comunicată lui Lali și Jean Cămătar care trebuie să se prezinte la Tulcea, la termenul de judecată din data de 06.11.2023, ora 09:30, pentru a fi audiați în ședința de judecată. 
Doi români care au furat baterii de camion și cutii cu antichități, căutați de autoritățile din Portugalia

La finalul anului 2021 aceștia au spart mai multe ferme din Marea Britanie, de unde au reușit să fure baterii de camion și mai multe cutii cu antichități, fiind condamnați în 2022 de către autoritățile din regat.

Cei doi frați nu s-au prezentat pe 11 octombrie 2023 la termenul de judecată, deşi au fost legal citaţi, instanţa a dispus efectuarea de verificări în baza de date D.E.P.A.B.D. pentru a se constata dacă între data la care au fost citaţi şi termenul de judecată a intervenit vreo schimbare în ceea ce priveşte adresa de domiciliu a acestora, efectuarea de verificări în baza de date a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor pentru a se constata dacă sunt încarceraţi în vreuna dintre unităţile de penitenciar de pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate în bazele date, cei doi frați nu au  identificaţi ca fiind încarceraţi în vreuna dintre unităţile de penitenciare de pe teritoriul României la acest moment.

Urmare a demersurilor efectuate în executarea mandatelor de aducere, în ceea ce îl privește pe Lali Cămătar, acesta nu a fost găsit la domiciliu. Din informaţiile obţinute de către organele de jandarmerie, s-a dovedit că este plecat de circa 3 luni din țară. Și Jean Cămătar nu a fost găsit la domiciliu, acesta fiind plecat de circa 3 luni în străinătate.

 

Au dat mai multe spargeri la ferme din Marea Britanie

 

Cei doi frați au dat mai multe spargeri la ferme din Marea Britanie, în zone precum Holme On Spalding Moor, Market Weighton, Pocklington și Middleton on the Wolds. În urma spargerilor, cei doi au reușit să fure două baterii de camion și patru cutii cu antichități care conțineau mai multe figurine din bronz. Despre Lali Cămătar, presa din străinătate spune că este tatăl a 6 copii, acesta având probleme mari cu banii. Cu toate că obținuse un loc de muncă în regat, întrucât avea o familie numeroasă, salariul nu le ajungea, infracțiunile fiind comise din disperare, transmite replicaonline.ro.

„În urma rapoartelor din fermele și întreprinderile locale despre furtul de metal și alte articole, Grupul de lucru rural a lucrat în parteneriat cu Farmwatch și alte agenții pentru a identifica vehiculele în cauză. În urma investigațiilor care au implicat o serie de alte forțe, suspecții au fost identificați și arestați. Sunt încântat de pedepsele privative de libertate pronunțate acestor suspecți și sper că aceștia vor acționa ca un factor de descurajare pentru orice alți hoți. Poliția Humberside ia furtul rural și alte infracțiuni rurale ca prioritate și va continua să identifice și să trateze cu infractorii din mediul rural”, a transmis ofițerul Grupului de lucru rural, Richard Fussey. 

Jean Cămătar a fost condamnat, pe 7 februarie 2022, la un an și 4 luni de închisoare. Lali Cămătar a fost condamnat, pe 25 februarie 2022, la 2 ani și 8 luni de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel