Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi elevi români, sancționați pentru o glumă făcută colegilor. Părinții vor scoate din buzunare câte 2.000 de lei
WhatsApp
Jandarmii au fost solicitaţi să intervină, azi, în jurul orei 11.00, într-o școală din municipiul Tulcea, ca urmare a folosirii unui spray iritant lacrimogen de către doi elevi.
Doi elevi români, sancționați pentru o glumă făcută colegilor. Părinții vor scoate din buzunare câte 2.000 de lei.

Cu ajutorul sistemelor de supraveghere video, jandarmii au reușit să-i identifice pe cei doi elevi, cu vârste de 16 și, respectiv, 17 ani.

“Întrebați de cele întâmplate, inițial, aceștia au negat cele comise, însă, imaginile de pe camerele video i-au determinat să recunoască fapta. Din imaginile surprinse, a reieșit faptul că cei doi elevi au pulverizat spray iritant lacrimogen la intrarea în una dintre clase, mai precis asupra ușii, însă nu a produs vătămări ale integrității corporale sau sănătății altor elevi.”transmite IJJ Tulcea/

Părinții celor doi elevi au fost informați cu privire la situația produsă, iar unul dintre aceștia s-a prezentat la unitatea școlară în vederea luării la cunoștință a faptei comise și a măsurilor luate conform prevederilor legale în vigoare. Cei doi elevi au fost sancționați cu amendă, în valoare de 2.000 lei fiecare, a transmis IJJ Tulcea.

 

Un alt român, condamnat la 2 luni închisoare, pentru că a înjurat judecătorul și procurorul în sală

 

Judecătoria Gherla l-a condamnat, recent, pe un tânăr la 2 luni închisoare pentru că a înjurat judecătorul și procurorul în timpul procesului pe care îl avea.

Astfel, la 21.05.2018, inculpatul M.E.I  a adresat cuvinte obscene judecătorului cauzei, respectiv procurorului de şedinţă. În aceste împrejurări s-a perturbat grav şedinţa de judecată, procedurile fiind reluate după îndepărtarea din sală a inculpatului.

Potrivit rechizitoriului, ”la 21.05.2018, cu ocazia soluţionării în şedinţă publică a dosarului nr. … al Judecătoriei Gherla, inculpatul M.E.I, petent în cauza respectivă, a adresat cuvinte obscene judecătorului cauzei, respectiv procurorului de şedinţă, cu referire la propriul organ genital, nemulţumit fiind de împrejurarea respingerii unei cereri în probaţiune. În aceste împrejurări s-a perturbat grav şedinţa de judecată, procedurile fiind reluate după îndepărtarea din sală a inculpatului.

Incidentul a fost înregistrat audio, fiind stocat pe suport optic şi ataşat la prezenta cauză. Cu ocazia audierii sale în calitate de suspect, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei, justificându-şi gestul prin faptul că era nervos din cauza atitudinii arogante manifestată atât de către judecător, cât şi de către procuror. Cu toate că suspectul a fost informat cu privire la drepturile şi obligaţiile ce decurg din această calitate, aspect consemnat în procesul verbal din 24.02.2020, pe care l-a semnat, ulterior acesta a părăsit teritoriul României, fără a comunica organelor de urmărire penală date de contact sau locaţia sa actuală.”

 

Tânărul este șomer și are un comportament antisocial 

 

Inculpatul are 22 ani, 9 clase absolvite, fără ocupaţie şi loc de muncă, necăsătorit.  Este cunoscut de către lucrătorii de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, secţia 4 Poliţie, ca având un comportament antisocial constant în comunitatea din care face parte (stil de viaţă dezorganizat, disponibilitate permanentă pentru implicare în activităţi infracţionale, în special furt), scrie clujust.ro

Acesta a fost condamnat la 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de încălcare a solemnităţii şedinţei, prevăzută de articolul 278 din Codul penal. Nicio persoană vătămată nu s-a constituit parte civilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel