Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi adolescenți au fost arestați în Germania: cei doi au planificat un atac terorist la un târg de Crăciun
WhatsApp
Poliția germană a arestat doi minori care plănuiau să provoace explozia unui camion la o piață de Crăciun.
Doi adolescenți au fost arestați în Germania, cei doi au planificat un atac terorist la un târg de Crăciun. Sursa - Pexels

Cei doi adolescenți, de 15 și, respectiv, 16 ani, arestați în Germania plănuiau să copieze un atac terorist la o piață din Berlin comis în 2016. Minorii intenționau să „ucidă vizitatorii” la o piață de Crăciun din Leverkusen, după cum a raportat Procuratura din Düsseldorf.

Arestările au avut loc marți, dar au fost făcute publice joi, 30 noiembrie. Unul dintre suspecți, de origine afgană, a fost arestat în orașul Burscheid, nu departe de Leverkusen, în statul Renania de Nord-Westfalia.

Cealaltă arestare a avut loc în orașul Wittstock/Dosse din estul Germaniei, la aproximativ 500 de kilometri de Leverkusen. Guvernul Brandenburg a explicat că acest al doilea suspect este de naționalitate rusă. Cei doi adolescenți plănuiau să copieze un atac terorist comis pe o piață din Berlin în 2016

Parchetul a raportat că adolescenții au vrut să acționeze inspirați de gruparea teroristă Statul Islamic, la care aspirau să se alăture oficial după ce au fugit din Germania odată ce atacul a fost comis.

Scopul lor a fost „să omoare vizitatorii unei piețe de Crăciun la începutul lunii decembrie, provocând explozia unui camion mic”.

Reamintim că, pe 19 decembrie 2016, un terorist islamist a provocat 11 morți și peste cincizeci de răniți într-un atac multiplu asupra unui târg de Crăciun din Berlin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel