Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Discursul Papei Francisc la Summitul G7. A cerut ca Inteligența Artificială să nu ia decizii în locul oamenilor
WhatsApp
Papa Francisc a fost primul papă care a participat și a ținut un discurs la un summit G7. 
Mesajul emoționant al lui Papa Francisc delegaților COP28: „Concentrați-vă pe viitorul copiilor”

"Am două versiuni: cea lungă și cea scurtă. Pe cea scurtă o voi citi”, spune Papa, arătând cele două discursuri pregătite.

Papa Francisc și-a făcut astfel intrarea la G7, într-un stil amuzant, caracteristic.

"Lăsați tehnologia să fie în slujba oamenilor. Fără ca oamenii să aibă ultima decizie, omenirea va fi condamnată la un viitor fără speranță. Întotdeauna trebuie să depindă de om să facă alegeri". Papa Francisc a făcut apel la o „politică sănătoasă” pentru binele comun și pace. 

A lansat și un avertisment: „Nici o mașină nu ar trebui să poată lua viața umană” și a solicitat „interzicerea folosirii armelor autonome letale”.

„În această epocă în care programele de inteligență artificială pun sub semnul întrebării ființa umană și acțiunile sale, însăși slăbiciunea etosului legată de percepția valorii și demnității persoanei umane riscă să fie cea mai mare vulnerabilitate - avertizează Papa Francisc - în implementarea și Dezvoltarea acestor sisteme NU trebuie să uităm că nicio inovație nu este neutră. Instrumentele, precum și inteligența artificială, trebuie să fie întotdeauna ordonate pentru binele fiecărei ființe umane. Trebuie să aibă o inspirație etică. 

Drumul Papei Francisc la Summitul G7

 

În această dimineață, după ce a părăsit Casa Santa Marta, Papa Francisc a plecat cu elicopterul din heliportul Vaticanului pentru a participa la G7. La sosire, la ora 12.10, a fost întâmpinat de președintele Consiliului de Miniștri al Republicii Italiene, Giorgia Meloni.

Ulterior, Papa Francisc a mers cu mașina de golf la reședința privată unde sunt programate discuții bilaterale cu Kristalina Georgieva, directorul general al Fondului Monetar Internațional, cu președintele Republicii Ucraina, Volodimir Zelenski cu președintele Republicii Franceze, Emmanuel. Macron și cu prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau.

Meloni îl întâmpină apoi oficial pe papă la curtea din Borgo Egnazia și, în „Sala Arena”, Francisc participă la sesiunea comună a lucrărilor G7 și ține discursul său, care este urmat de alte intervenții.

La final, după fotografia oficială a tuturor participanților, vor urma și alte întâlniri bilaterale cu președintele Kenya, William Samoei Ruto, cu prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, cu președintele Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden. , cu președintele Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva, cu președintele Republicii Turcia, Recep Tayyp Erdoğan, și cu președintele Republicii Algeria, Abdelmadjid Tebboune.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel