Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Discurs viral. O femeie simplă din R. Moldova îi face praf pe rusofili: "Nevrednicilor! Aveți pașapoarte românești dar slujiți la ruși!" - VIDEO
WhatsApp
O moldoveancă a devenit virală pe Internet, cu un discurs critic la adresa opozanților Maiei Sandu și parcursului european al țării. Imaginile au fost extrem de distribuite și în România, inclusiv de Tudor Chirilă. 
Discursul femeii a devenit viral pe rețelele de socializare

O femeie din Republica Moldova a captat atenția publicului online după ce a apărut într-un videoclip postat pe rețeaua TikTok, în care critică vehement pe cei care se opun președintelui Maia Sandu și direcției europene a Moldovei. Mesajul său, de aproximativ două minute, exprimat într-un grai moldovenesc autentic, a devenit viral, fiind apreciat de mii de utilizatori. Ulterior, clipul a fost publicat și pe Facebook.

În discursul său, femeia le reproșează criticilor președintelui lipsa contribuțiilor concrete pentru dezvoltarea țării și condamnă influența propagandei pro-ruse în alegerile recente.

„Voi socotiți că noi suntem chiar duși de nas? Ce ați făcut voi pentru țara noastră? Nu ați făcut nimic. Banii știți să-i numărați, dar să faceți ceva pentru țară, nu. Maia Sandu ne-a scos în lume, de pe urma lui Sandu avem școli reparate, drumuri reparate. Nesimțiților și nevrednicilor. Aveți pașaport românesc, dar slujiți la ruși. Eu v-aș lua pașapoartele românești și v-aș duce în Siberia, acolo-i locul vostru”, a spus femeia în mesajul său dur și direct, care a generat numeroase reacții pe rețelele sociale.

@liubabalan11 #mai #maiasandu #rec #recommendations #recipe #vira #viral_video #viraltiktok #flypシ #fly ♬ sunet original - Liuba

 

Tudor Chirilă a distribuit imaginile

 

Videoclipul a fost remarcat și de artistul român Tudor Chirilă, care l-a descris drept „cel mai bun monolog de anul acesta”. În plus, comentariile internauților au reflectat un val de susținere și apreciere pentru femeia moldoveancă. „O femeie simplă, dar care spune niște adevăruri crunte. Ar trebui să ne dea de gândit și nouă vorbele acestei femei! Tot respectul pentru curajul de a spune ceea ce gândești!”, a scris un utilizator.

Un alt comentariu a subliniat autenticitatea discursului: „Mare dreptate are! Sper ca în turul doi să iasă Maia Sandu. Este singura șansă pentru dragii noștri moldoveni! Cei care au votat împotriva Maiei Sandu și a referendumului sunt rușii și progeniturile lor, care au înlocuit românii cei duși în Siberia!”. 

Reacțiile continuă să curgă, cu unii utilizatori exprimându-și solidaritatea: „Sunt născută în Piatra Neamț, doamnă vorbește și limba și pe limba mea, am văzut clipul de trei ori, o ador”, iar alții remarcând puterea emoțională a mesajului: „Deși trist mesajul acestei doamne, este atât de bine spus, punctat, articulat, încât te trec fiorii!”. 

"Felicitări din toată inima!! Să fiți mândri de D-na Maia Sandu!", mai scrie altcineva.

 

Rezultat final al referendumului din Republica Moldova

 

Peste 750.000 de cetăţeni din Republica Moldova au votat în favoarea aderării ţării la Uniunea Europeană la referendumul pentru modificarea Constituţiei, arată datele centralizate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după finalizarea numărării voturilor din cele 2.219 secţii.

Informaţiile publicate de CEC arată că la referendum au participat 1.488.874 alegători, dintre care 751.235, respectiv 50,46%, au răspuns cu "Da" la întrebarea "Susţineţi modificarea Constituţiei în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?".

În acelaşi timp, 737.639 de cetăţeni moldoveni, reprezentând 49,54%, au votat împotriva aderării ţării la Uniunea Europeană.

Pentru validarea referendumului era nevoie de prezenţa la urne a cel puţin o treime dintre alegători. Prin urmare, referendumul a fost validat de Comisia Electorală Centrală, transmite Agerpres. 

Prezidenţiale R. Moldova: S-a finalizat numărarea voturilor - Maia Sandu, 42,45%; Alexandr Stoianoglo, 25,98%

 

Comisia Electorală Centrală (CEC) de la Chişinău a finalizat, luni seară, numărarea voturilor în toate cele 2.219 secţii de votare constituite pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.

Datele centralizate de CEC arată că, în primul tur al prezidenţialelor, au votat 1.546.077 alegători, iar dintre aceştia, cei mai mulţi, 656.354, adică 42,45%, au optat pentru actuala lideră de la Chişinău, Maia Sandu.

Pe locul al doilea s-a situat fostul procuror general Alexandr Stoianoglo, care candidează din partea Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM) şi care a acumulat 401.726 voturi, reprezentând 25,98% din totalul alegătorilor.

Maia Sandu şi Alexandr Stoianoglo se vor confrunta în turul al doilea al prezidenţialelor, care va avea loc pe 3 noiembrie.

Candidatul formaţiunii politice Partidul Nostru, Renato Usatîi, s-a situat pe locul al treilea, cu 13,79% (213.168 voturi), fiind urmat de independenta Irina Vlah, care a obţinut 5,38% (83.226 voturi), şi de independenta Victoria Furtună, cu 4.45% (68.779 voturi).

Ceilalţi candidaţi au avut următoarele rezultate: Vasile Tarlev (Viitorul Moldovei) - 3,19% (49.317 voturi), Ion Chicu (Partidul Dezvoltării şi Consolidării Moldovei) - 2,06% (31.785 voturi), Octavian Ţîcu (Blocul "Împreună") - 0.93% (14.315 voturi), Andrei Năstase (candidat independent) - 0.64% (9.952 voturi), Natalia Morari (candidat independent) - 0.61% (9.448 voturi) şi Tudor Ulianovschi (candidat independent) - 0.52% (8.008).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel