Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Din 11 aprilie, pașapoartele americane vor avea opțiunea pentru persoană transgender și persoană non-binară
WhatsApp

Administrația Biden a anunțat, joi, că noile pașapoarte emise de către Statele Unite începând cu 11 aprilie vor avea, la rubrica gen, și opțiunea „X” special pentru persoanele transgender și non-binare.

Casa Albă a făcut declarații cu ocazia sărbătoririi Zilei de Conștientizare a Transgenderilor, și a precizat că această decizie reprezintă un pas important în angajamentul președintelui Biden de a garanta identificarea acestor persoane așa cum susțin ei, anunță swissinfo.ch.

Administrația Biden se angajează să valideze procedurile de identificare pentru persoanele transgender și non-binare la punctele de control de securitate din aeroport. În desfășurare este și procesul prin care marile companii aeriene vor include marca „X” pe formularele lor de identificare a pasagerilor.

Prin aceste măsuri, Casa Albă urmărește „să promoveze demnitatea, respectul și autodeterminarea persoanelor transgender prin îmbunătățirea experienței lor de călătorie”, s-a anunțat în același comunicat.

Alte măsuri, care fac parte dintr-o altă serie de promisiuni, sunt cele legate de resursele pentru sănătate și educație pentru a ajuta copiii și tinerii transgender în ceea ce privește sănătatea lor mintală, în încercarea de a se evita cazurile de hărțuire sau sinucidere. Mai există, susține Administrația Biden, și noi angajamente de îmbunătățire a accesului persoanelor transgender la diferite programe de ajutor federal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel