Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Detalii șocante în cazul româncei, sechestrate de tată într-un buncăr. Vecinii credeau că femeia locuiește în Canada
WhatsApp
Femeia, de 42 de ani, din localitatea Jugureni (Prahova) ținută de către tatăl său sechestrată într-un buncăr, pe motiv că avea boli psihice, a fost preluată de Direcția de asistență socială.
Detalii șocante în cazul româncei, sechestrată de tată într-un buncăr. Vecinii credeau că femeia locuiește în Canada

Localnicii spun că nu știau nimic despre drama pe care o trăia femeia în camera săpată în pământ, pentru că tatăl său le spunea tuturor că este stabilită în Canada.

Femeia era ținută într-o încăpere insalubră, închisă cu gratii, unde avea o toaletă improvizată, plita pe care gătea și un frigider.
Buncărul construit în spatele casei era motiv de laudă pentru pensionarul de 70 de ani, care le spunea localnicilor din comuna prahoveană că vrea să fie pregătit pentru orice, conform Digi 24.

Tatăl român, care îşi ţinea fiica încuiată într-o cameră din casă, a fost reținut de polițiști

Bărbatul locuiește într-o zonă izolată a comunei, are foarte puțini vecini, iar camera în care își ținea fiica nu este la drum, ci undeva în spatele curții, astfel că nimeni nu a bănuit că fata despre care el spunea că este în Canada este, de fapt, sechestrată acolo.

 

Bărbatul a declarat că fiica sa suferă de afecţiuni psihice

 

"O femeie închisă în casă... nu se poate numi casă, locuința era încuiată, gratii la ușă, gratii la geam, în camera în care stătea avea și toaleta, și frigiderul, și plita pe care gătea", a afirmat Eugenia Chirică, asistent social. Bărbatul le-a spus celor de la Asistența socială că femeia ar fi putut pleca de acasă și s-ar fi pus în pericol.

"Niciodată nu ne-am închipuit că omul ăsta nu locuiește singur. Era un navetist așa, dar știind că locuiește singur, auzind că deja de foarte multă vreme se presupune că locuiește mai mult sau mai puțin cu fata dumnealui..", a spus Constantin Marcoceanu, primarul comunei Jugureni.Bărbatul a fost pus sub acuzare pentru lipsire de libertate și a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar fiica sa a fost preluată de Direcția de asistență socială și urmează să fie evaluată.

Un tată român îşi ţinea fiica încuiată într-o cameră din casă: A fost găsită după un grilaj metalic, închis cu un lacăt

Surse judiciare au precizat pentru Agerpres că cei doi au dublă cetăţenie, română şi americană, sunt din Buzău, s-au întors în ţară în urmă cu cinci ani şi au cumpărat proprietatea din Jugureni.

Conform surselor citate, nu există date doveditoare că femeia ar fi bolnavă psihic, nu a fost agresată fizic şi nu are urme de lovituri. Poliţiştii din Mizil s-au sesizat din oficiu în acest caz, mergând marţi la locuinţa bărbatului. Reprezentanţii Poliției Prahova au transmis că, din discuţiile purtate cu bărbatul, a reieşit că fiica sa suferă de afecţiuni psihice şi nu îşi poate purta singură de grijă, ceea ce l-a determinat să recurgă la această metodă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel