Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Descoperire incredibilă în timpul unei colonoscopii: Medicii au găsit o muscă vie în intestinele unui bărbat
WhatsApp
O echipă de medici din Missouri, SUA, au fost uluiți după ce au descoperit o muscă vie în intestinele unui bărbat în vârstă de 63 de ani, în timpul unei colonoscopii efectuate de rutină pentru cancerul de colon.
Descoperire incredibilă în timpul unei colonoscopii: Medicii au găsesc o muscă vie în intestinele unui bărbat / Foto: freepik

Procedura, deși inconfortabilă, se desfășura în mod obișnuit până când medicii au observat ceva neobișnuit în intestinele pacientului. În timp ce efectuau colonoscopia, au descoperit o muscă complet intactă atașată de peretele intestinului transvers al bărbatului.

Fotografiile realizate în timpul procedurii surprind momentul bizar în care insecta se relaxa în interiorul corpului uman. Cu toate că a ajuns adânc în corpul pacientului, musca nu s-a mișcat atunci când a fost identificată, conform Ladbible.

 

Pacientul a fost uimit, de asemenea să afle de existența muștei în corpul său

 

Bărbatul nu prezenta niciun simptom și nu avea nicio conștientizare despre prezența muștei în corpul său. Cu toate acestea, acest caz a fost considerat un "mister medical", deoarece pacientul nu a putut oferi nicio explicație cu privire la modul în care musca a ajuns în intestinul său.

Bătrânul a urmat procedura standard pentru colonoscopie, consumând doar lichide clare cu o zi înainte de examinare. Cu toate acestea, în seara dinaintea postului alimentar de 24 de ore, a consumat pizza și salată. Chiar dacă pacientul nu își amintește să fi găsit vreo muscă în mâncare, aceasta pare să fie singura explicație plauzibilă.

Într-o declarație pentru American Journal of Gastroenterology, medicii au menționat: "Acest caz reprezintă o descoperire colonoscopică foarte rară și rămâne un mister modului în care musca intactă a ajuns în colonul transvers".

 

2. Descoperir... (kevin-kandlbinder-rkdejr2z6pm-unsplash_56018800.jpg)

 

Medicii încearcă să găsească o explicație fenomenului ciudat

 

Există cazuri rare în care oamenii au consumat, fără să vrea, ouă sau larve depuse de muște în fructe sau legume. Acestea supraviețuiesc acidului gastric și eclozează în intestin, fenomen cunoscut sub numele de mieloză intestinală.

Matthew Bechtold, șeful secției de gastroenterologie de la Universitatea din Missouri, speculează că mușca ar fi putut intra în corpul bărbatului fie prin gură, fie prin rect. Cu toate acestea, datorită proceselor digestive normale, este puțin probabil ca insecta să fi fost înghițită, sugerând că acest caz rămâne un mister medical.

În urma acestei descoperiri medicii reamintesc oamenilor să spele bine fructele și legumele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel