Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Decizia de interzicere a pelerinajelor religioase, contestată de Arhiepiscopia Tomisului. Tribunalul Constanţa a preschimbat data dosarului
WhatsApp
Tribunalul Constanţa a preschimbat termenul în dosarul în care Arhiepiscopia Tomisului contestă o decizie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa prin care au fost interzise pelerinajele religioase pentru persoanele din altă localitate, decât cea in care are loc evenimentul.

Astfel, termenul care iniţial fusese stabilit în 4 decembrie, a fost programat marţi, 24 noiembrie. Tribunalul Constanţa a decis, luni, să admită cererea de preschimbare a termenului de judecată. "Admite cererea de preschimbare a termenului de judecată stabilit de instanţă în ceea ce priveste soluţionarea cererii de suspendare a executării actului administrativ contestat. Preschimbă termenul stabilit pentru soluţionarea cererii de suspendare din data de 04 decembrie pentru data de 24 noiembrie, complet CA16, ora 14:30, pentru când vor fi citate părţile, cu menţiunile stabilite prin rezoluţia judecătorului din data de 19 noiembrie, reclamanţii prin intermediul mijloacelor de comunicare indicate în cuprinsul cererii de chemare în judecată, pârâtul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea prin aplicatia TDS, iar pârâţii Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, Prefectura Judeţului Constanţa, Prefectul Judetului Constanţa, prin agent procedural. Fără cale de atac", a afirmat Tribunalul Constanta.

Arhiepiscopia Tomisului, împreuna cu mai multe persoane, printre care generalul Mircea Chelaru, profesorul Florian Colgeac, inventatorul Iuliean Hornet, au depus la Tribunalul Constanţa o cerere de anulare a unei decizii luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa prin care se interzice ca la pelerinajele religioase să participe alte persoane în afara celor care au domiciliul în localitatea unde are loc evenimentul. Avocatul Arhiepiscopiei Tomisului în acest dosar, Diana Iovanovici-Şoşoacă, a declarat că nu poate fi restransa libertatea religioasă şi măsura respectiva este una neconstituţională.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel