Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
David Sassoli, președintele Parlamentului European, internat în stare gravă la spital. Tot programul i-a fost anulat
WhatsApp
David Sassoli, președintele Parlamentului European, a fost internat într-un spital din Italia. Vestea a fost comunicată de purtătorul de cuvânt al său, Roberto Cuillo. Din câte se pare, starea de sănătate a lui Sassoli nu este deloc bună, acesta fiind internat tocmai din luna decembrie, iar acesta anunța încă de la jumătatea anului trecut că nu va candida la un nou mandat. 

Internarea Preşedintelui Parlamentului European "a fost necesară din cauza apariţiei unei complicaţii grave datorate unei disfuncţii a sistemului imunitar " . Din acest motiv, orice activitate oficială a Președintelui Parlamentului European este în prezent anulată, relatează Il Messagero

Nu este prima internare de urgență a lui Sassoli. La 15 septembrie, președintele Parlamentului European a fost dus la Spitalul Civil din Strasbourg și, în urma examinărilor medicale necesare, a fost diagnosticat cu pneumonie. O săptămână mai târziu, însuși Sassoli a fost cel care și-a anunțat întoarcerea în Italia: „Vă mulțumesc pentru toate urările voastre calde - a scris pe Twitter pe 22 septembrie - mă simt mai bine și ieri medicii spitalului din Strasbourg mi-au permis să mă întorc în Italia pentru a continua tratamentul pentru pneumonie. Mulțumesc echipei medicale care a avut grijă de mine cu atenție și profesionalism”.

Sassoli a anunțat că nu va mai candida

 

Preşedintele Parlamentului European, social-democratul italian David Sassoli, a declarat la jumătatea anului cotidianului Corriere della Sera că nu va candida pentru un nou mandat la conducerea legislativului UE, la începutul lui 2022.

Reuters, care citează ziarul respectiv, arată că nu se ştie din ce partid va face parte succesorul lui Sassoli.

Acesta a fost ales de eurodeputaţi ca preşedinte în 2019, cu sprijinul celor două principale grupuri europarlamentare - al Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) şi al Partidului Popular European (PPE) - dar şi al liberalilor (Renew Europe). A fost o opţiune neaşteptată, iar Sassoli a fost de acord să predea postul la jumătatea mandatului unui reprezentant al PPE.

Italianul a luat însă recent în considerare păstrarea funcţiei. Potrivit declaraţiei pentru Corriere della Sera, el a considerat însă că această decizie ar crea prea multe disensiuni în Parlamentul European. El nu a confirmat însă că S&D ar fi automat de acord cu candidatul propus de PPE.

Candidata desemnată a grupului PPE la funcţia de preşedinte al PE este conservatoarea Roberta Metsola din Malta. Sassoli a afirmat însă în cele mai recente comentarii că mai întâi sunt necesare negocieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel