Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Darul unor părinți pentru copiii lor, înainte să-și piardă vederea: o aventură în jurul lumii
WhatsApp
Doi soți au plecat într-un tur în jurul lumii înainte ca 3 dintre copiii lor să își piardă vederea.
Darul unor părinți pentru copiii lor, înainte să-și piardă vederea - o aventură în jurul lumii.  facebook/ Le monde plein leurs yeux

Edith Lemay și Sebastian Pelletier sunt căsătoriți de 12 ani și au 4 copii: Mia (12 ani), Leo (9 ani), Colin (7 ani) și Laurent (5 ani). Familia locuiește în Canada.

În urmă cu câțiva ani, soții au dus-o pe Mia la un oftalmolog, după ce au observat că are probleme de vedere. Fetița a fost diagnosticată cu retinită pigmentară, o boală genetică rară ce duce la pierderea progresivă a vederii, relatează CNN.

Ulterior, soții au observat că Laurent și Colin au aceleași simptome. În 2019 medicii au confirmat că și cei doi băieți suferă de aceeași boală genetică. Leo a fost supus și el acelorași teste, iar medicii au stabilit că ochii săi sunt sănătoși. În acest moment nu există niciun tratament pentru această afecțiune.

Odată ce a acceptat diagnosticul, cuplul a decis să se concentreze pe a-i ajuta pe copii să își dezvolte abilitățile necesare pentru a-și găsi drumul în viață. În momentul în care doctorul Miei le-a sugerat să îi ofere „amintiri vizuale”, Edith a știut că cea mai bună metodă de a le obține este prin călătorii.

„Mi-am spus: Nu o să îi arăt un elefant într-o carte, am să o duc să îi arăt un elefant adevărat. Și am să îi umplu memoria vizuală cu cele mai frumoase imagini”, a povestit Edith.  „Sunt lucruri grozave de făcut acasă, dar nimic nu se compară cu călătoriile. Nu este vorba doar despre peisaje, ci și despre oameni și despre culturi diverse”, a explicat și Sebastian Pelletier, care lucrează în domeniul financiar.

 

„Îi ajutăm să vadă lucruri pe care nu le-ar fi văzut acasă și să aibă experiențe incredibile”

 

Edith (care lucrează în logistică în domeniul sănătății) și Sebastian au început să strângă bani. În momentul în care compania pentru care lucra Sebastian a fost cumpărată, el a primit o sumă mare de bani deoarece deținea acțiuni. „A fost ca un fel de dar din partea vieții. Ceva de genul „Uitați banii pentru călătoria voastră!””, a relatat Edith.

Cei 6 au plecat din Montreal în martie 2022. Și-au început călătoria în Namibia, unde au văzut elefanți, zebre și girafe, au mers apoi în Zambia și în Tanzania, după care au zburat în Turcia, unde au petrecut o lună vizitând locuri precum Cappadocia, Ölüdeniz sau Pamukkale. Și-au continuat itinerarul în Mongolia, iar apoi în Indonezia.

„Îi ajutăm să vadă lucruri pe care nu le-ar fi văzut acasă și să aibă experiențe incredibile”, a explicat tatăl copiilor. Dincolo de faptul că văd peisaje și locuri minunate, călătoria îi va pregăti pentru viață, consideră părinții.

Familia își povestește aventurile pe pagina de Facebook Le monde plein leurs yeux, care are peste 14.000 de fani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel