Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Danemarca. O româncă povestește cât a durat ca băiatul ei să fie testat pentru COVID: „M-au programat după o oră. Gratuit!”
WhatsApp
O româncă stabilită în Danemarca a explicat cât a durat ca băiatul ei să fie testat pentru COVID, după ce a sunat la medicul de familie. Ea a precizat că în țara nordică „oricine se poate testa la cerere, fără să fie întrebat de simptome”.
Foto ILUSTRATIV

„Sunt româncă în Danemarca. Astăzi am ajuns cu băiețelul meu de 10 luni la un centru de testare COVID. Toată noaptea, cel mic s-a tras de urechi, a plâns și îi curgea nasul”, a explicat Andra Prunaru într-o postare pe Facebook.

Femeia, care locuiește la 10 kilometri de orașul danez Aarhus, a continuat povestea: „De dimineață, am sunat medicul de familie, care mi-a spus că este nevoie să facă un test COVID. Mi-a dat un număr de telefon unde să sun pentru o programare. Am sunat la ora 9.30 și m-au programat pentru ora 10.40”.

Și pentru ca totul să fie mai simplu, „m-au întrebat unde locuiesc, ca să mă poată direcționa către centrul de testare din cartierul meu”. După ce a ajuns la ora stabilită la centrul de testare pentru copii, Andra Prunaru povestește că “personalul medical care recolta probele și-a schimbat combinezonul, mănușile și masca și a dezinfectat scaunul. Această procedură are loc după fiecare pacient”.

 

Danemarca menține constant sub 1.000 numărul de infecții de COVID-19

 

În privința modului în care sunt tratate în Danemarca persoanele asimptomatice sau cu simptome ușoare, românca spune că acolo „se prescrie tratament de către medicul de familie” și că „principala preocupare a danezilor este să depisteze cât mai multe persoane cu COVID de la primele simptome”.

Românca a detaliat, potrivit Libertatea beneficiile sistemului de sănătate din Danemarca.

„Vă mai dau un exemplu, ca să fiu mai bine înțeleasă ce înseamnă sistemul medical de aici. Anual, copiii sunt chemați la controlul stomatologic. Dacă statul vede că nu te duci un an sau doi, îți trimite scrisoare acasă. Iar aparatul dentar pentru copii este gratuit”, mai spune aceasta.

Cu o populație de 6 milioane de locuitori, Danemarca menține constant sub 1.000 numărul de infecții de COVID-19 raportate la 24 de ore.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel