Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Danemarca: Muncitori români acuzați că au furat bijuterii și bunuri de la chiriași: „E o neînțelegere, ni s-a cerut să le luăm“
WhatsApp
Doi români sunt în arest preventiv, în Danemarca, pentru un furt comis în Espe, în sud-vestul Funenului. Inițial, șapte români au fost arestați, dar nu au existat decât dovezi pentru reținerea a doi dintre ei. Aceștia sunt acuzați că au golit garajul casei unde locuiau cu chirie și unde foștii chiriași încă își țineau lucrurile.

Muncitorii sezonieri români spun că e o neînțelegere și nu cred că au făcut ceva ilegal. Toți cei șapte străini au închiriat o casă în Espe unde să locuiască cât timp ce lucrează în țară. Acum ei sunt acuzați că au sustras mai multe bunuri, mobilă, electronice și aparate de bucătărie, dar și bijuterii, din garajul casei.

Bunurile aparțineau chiriașilor care au stat acolo înaintea lor. După ce s-au mutat, foștilor chiriași li s-a permis să stocheze o parte din bunurile lor într-un garaj pe teren pentru o perioadă de timp. Numai că românii - noii chiriași - consideră că există o neînțelegere și că proprietarul le-a permis să ia lucrurile acelea. „Nu cred că au făcut ceva ilegal. Ei spun că li s-a spus de proprietar că pot să ia tot ce au nevoie din garaj. Nu am reușit să calculăm valoarea finală a obiectelor, dar părerea noastră este că au existat un total de valori pentru 40.000 de coroane în total“, spune Sara Larsen, procuror la Poliția Funen. 

Citește și: Românii, ACCES INTERZIS sau restricționat în 20 de state. Lista completă


Când poliția a ajuns la fața locului, o parte din lucrurile pe care le luaseră românii au fost găsite încărcate deja în mașini. Astfel că cinci dintre români au fost eliberați. Nu același noroc l-au avut un cuplu de români care aveau bijuterii sustrase din mobila din garaj, ascunse în camerele lor și găsite când poliția a percheziționat locul. Cu toate acestea, cuplul crede că și aceasta este o neînțelegere. „Bărbatul spune că a luat bijuteria pentru că li s-a spus că și-ar dori să o păstreze el“ mai, spune Sara Larsen, citată de tv2fyn.dk.

Cuplul a fost reținut pentru 15 zile în arest, timp în care poliția trebuie să afle dacă proprietarul și-a dat consimțământul de a folosi și de a lua obiectele din garaj. În plus, trebuie să investigheze dacă intrarea în garajul a fost forțată sau nu.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel