Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Danemarca închide toate centrele comerciale până pe 3 ianuarie
WhatsApp
Danemarca va întări din nou măsurile restrictive împotriva COVID-19 prin închiderea centrelor comerciale în timpul sărbătorilor ca urmare a creşterii continue a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, a anunţat miercuri premierul danez, relatează AFP.  
Foto ILUSTRATIV

''De vineri, 25 decembrie până pe 3 ianuarie, Danemarca va fi cu adevărat închisă'', cu excepţia magazinelor alimentare şi a farmaciilor, a anunţat Mette Frederiksen. Centrele comerciale se vor închide de joi, după o primă serie de activităţi începând din 21 decembrie, apoi toate magazinele neesenţiale vor fi închise din 25 decembrie, potrivit anunţului făcut de premierul danez, relatează Mediafax.

Mai mult de jumătate (58%) dintre consumatori declară că vor restrânge bugetul alocat cadourilor de Crăciun din acest an, 51% dintre cei intervievaţi spun că vor face cadouri mai personalizate, iar 45% vor investi mai mult timp în a le alege sau a le confecţiona, arată rezultatele unui nou studiu Mastercard.

Potrivit sursei citate, provocările aduse de 2020 i-au făcut pe oameni să fie mult mai grijulii în fiecare zi, chiar şi faţă de cei pe care nu îi cunosc, iar 17% afirmă că au cumpărat cadouri pentru un străin, în semn de susţinere pentru cei nevoiaşi, după un an dificil.

Studiul arată că aproape jumătate (48%) dintre europeni au cumpărat cadouri pentru a susţine o cauză: 1 din 5 (18%) au cumpărat produse pentru a sprijini o asociaţie caritabilă, 17% au achiziţionat cadouri care susţin adopţia animalelor de companie, iar 14% au făcut donaţii direct către o asociaţie, în numele cuiva. În plus, 19% au declarat că au cumpărat felicitări de Crăciun caritabile anul acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel