Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cutremur puternic în Grecia: Seismul de 5,9 grade pe scara Richter, resimțit și în Turcia
WhatsApp
Un cutremur puternic a zguduit miercuri insula grecească Rodos din Marea Egee, fiind resimţit atât în Cipru, cât și în Turcia, au declarat mai mulți martori, potrivit Reuters.
Cutremur puternic în Grecia: Seismul de 5,9 grade pe scara Richter, resimțit și în Turcia

Nu au existat relatări imediate despre victime sau pagube materiale.

Grecia, zguduită de un cutremur puternic. Seismul, resimțit și în Atena

Cutremurul cu o magnitudine estimată iniţial la 5,9 s-a produs în jurul orei 12:37 GMT, potrivit Centrului Seismologic European-Mediteranean (EMSC).

Potrivit postului local de televiziune Skai, seismul a fost resimţit şi în sudul Greciei, pe insula Creta. 

Cutremur cu magnitudinea 7,3 s-a produs în apropiere de Tonga. Localnici îngroziți fug spre zone mai înalte în urma unei alerte de tsunami

Nu există pericol de tsunami din cauza cutremurului din cauza intensității sale scăzute. În următoarele săptămâni, însă, trebuie așteptate numeroase replici vizibile, în special pe Rodos și în Turcia.

Originea cutremurului este zona de subducție care se întinde pe coasta de sud a Greciei și Turciei. De-a lungul acestei limite de plăci, placa africană alunecă sub marginile Eurasiei. Rezultatul este o activitate frecventă de cutremur în regiune.

 

Cutremur de 5.9 grade în Turcia: Panică printre turci. Mai mulți răniți - VIDEO

 

Un cutremur cu magnitudinea de 5.9 grade a zguduit în luna noiembrie 2022 vestul Turciei. Epicentrul seismului a fost localizat în provincia Düzce de la Marea Neagră, dar el s-a resimţit până la Istanbul, aflat la aproximativ 200 de kilometri de Düzce, şi la Ankara.

Cutremurul a fost urmat de mai multe replici, potrivit Afad.

US Geological Survey (USGS) a înregistrat o magnitudine de 6,1 grade, iar Centrul Seismologic Europeano-Mediteranean (EMSC) a menţionat o magnitudine de 6 grade.

Turcia este situată pe mai multe plăci tectonice, ceea ce determină o activitate seismică intensă. Unul dintre cele mai grave cutremure din ultimii ani a avut loc în octombrie 2020 în oraşul Izmir de la Marea Egee, în care şi-au pierdut viaţa peste 100 de persoane.

Experţii se aşteaptă ca în viitorul apropiat un cutremur puternic să zguduie Istanbulul, cel mai mare oraş din Turcia.

Tragedie cu români în Grecia. Un conațional și-a pierdut viața, iar alți opt au fost răniți: „Ni s-a spus că s-au pierdut din cauza vremii” - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel