Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Curtea de Apel a SUA confirmă condamnarea lui „El Chapo”
WhatsApp

Curtea de Apel a Statelor Unite a confirmat condamnarea pe viață a traficantului mexican Joaquín Guzmán, cunoscut sub numele de „El Chapo”.

„El Chapo” fusese condamnat în iulie 2019 pentru trafic de droguri și spălare de bani și folosirea armelor de foc. Înaintea recursului formulat de apărarea lui Guzman pentru anularea procesului, Curtea de Apel a hotărât că judecătorul de caz, Brian Cogan, a condus un proces diligent și echitabil de trei luni și din aceste motive hotărârea rezultată este afirmativă, precizează elmundo.es.

Joaquin Guzman, cunoscut ca liderul cartelului Sinaloa, este acuzat că a introdus pe teritoriul Statelor Unite, pe parcursul a 25 de ani, peste 1,44 tone de pastă de cocaină, 222 kg de heroină, aproape 50 de tone de marijuana și mari cantități de metamfetamina.

După instanța federală din Brooklyn l-a găsit vinovat, în iulie 2019, pe „El Chapo” de cele 10 infracțiuni de trafic de droguri, spălare de bani și folosire a armelor de foc de care era acuzat, l-a condamnat la închisoare pe viață. Narcotraficantul a fost imediat încarcerat în închisoarea de maximă siguranță ADX Florence, din deșertul muntos al Colorado.

 

 

Sursă foto - Captură video Noticias Telemundo

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel