Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum fost găsit după 6 ani ROMÂNUL care a comis CRIMA ÎNGROZITOARE din Anglia. 10.000 de suspecţi, audiaţi
WhatsApp
Autorul unei crime înfiorătoare, care a şocat Marea Britanie, în 2013 şi a devenit ulterior subiect de film documentar, a fost prins la Cluj. Suspectul, este un roman, în vârstă de 27 de ani.

Acum 6 ani, acesta a intrat în locuinţa unor englezi înstăriţi, cu gândul să fure, dar a fost suprins de o femeie, pe care a ucis-o cu mai multe lovituri. În fata poliţiştilor, respectivul şi-a recunoscut fapta, potrivit stirileprotv.ro.

Individul reţinut de poliţie se numeşte Cristian Sabou. În decembrie 2013 - spun anchetatorii - bărbatul, care avea atunci 21 de ani, a pătruns în locuinţa unor oameni înstăriţi din Bosham, Marea Britanie, şi a ucis o femeie în vârstă de 55 de ani.

Crima a şocat Anglia. Victima - Valerie Graves - era proprietara unei galerii de artă şi a unui studio de artizanat.

 

„Nu am vrut să îi fac rău”

 

Locuinţă în care a fost ucisă aparţinea unor prieteni care o rugaseră să aibă grijă de imobil cât erau plecaţi în vacanţa de Crăciun. Înarmat cu un ciocan românul nu a ţinut cont de nimic.

„Nu am vrut să îi fac rău. A fost un accident. M-a pus cineva să fac, să intru în casa aceea că a fost vorba că sunt bani şi lucruri de valoare şi m-au pus pe mine, am fost picat la mijloc în capcană şi de frică s-a întâmplat."

Cazul uciderii lui Valerie Graves este unul dintre cele mai complicate pe care poliţia din Marea Britanie a trebuit să le rezolve. Crima a fost intens dezbătută de presă engleză şi a ajuns inclusiv subiect de documentar.

Deşi aveau arma crimei - care fusese abandonată în apropierea casei - şi probe parţiale de ADN, ani la rând anchetatorii nu au găsit niciun suspect. La un moment dat a fost oferită şi o recompensă de 20 mii de lire sterline pentru prinderea ucigaşului.

 

Peste 10.000 de persoane, audiate de poliţia din Anglia

 

GILES YORK, ŞEFUL POLIŢIEI DIN SUSSEX: "Moartea tragică a lui Valerie Graves din decembrie 2013 rămâne una dintre cele mai complexe investigaţii a Poliţiei din Sussex. Am audiat mai bine de zece mii de oameni, mergând din casă în casă. Am luat peste 600 de declaraţii."

Ca să dea de criminal, în 2014 - Poliţia din Sussex, care a anchetat cazul, i-a rugat pe toţi bărbaţii de peste 17 ani, care locuiau în zona unde a avut loc crimă ori au fost în vizită acolo, să vină să dea probe ADN. Aproape 3 mii de oameni au mers la analize.

Probele ADN au fost cele care i-au condus - în cele din urmă - pe anchetatori la bărbatul din România.

De mai bine de 8 ore, poliţiştii romani dar şi cei din Marea Britanie, se afla în apartamentul suspectului şi căuta peste tot în locuinţa probe. Bărbatul va fi prezentat magistraţilor de la Curtea de Apel Cluj pentru confirmarea mandatului European de arestare. Autorităţile din Marea Britanie urmează să ceară extrădarea lui. Familia femeii ucise a fost informată de evoluţia anchetei dar până acum nu a făcut nicio declaraţie publică.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel