Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum arată noile bancnote noi cu Regele Charles și când vor fi puse în circulație - FOTO
WhatsApp
Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii i-au fost prezentate primele bancnote cu chipul său de către guvernatorul Băncii Angliei.
Foto: Captură de ecran / Sursă: bbc.com

Într-un eveniment ce a avut loc la Palatul Palatul Buckingham, Guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, i-a prezentat Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii primele bancnote de 5, 10, 20 și 50 de lire sterline, care îi vor avea portretul. 

Este pentru prima dată când Banca Angliei trebuie să schimbe portretul monarhului de pe bancnote

 

Guvernatorul l-a informat pe Rege că este prima dată când Banca Angliei trebuie să schimbe portretul monarhului de pe bancnote, deoarece regretata Regina Elisabeta a II-a a fost primul monarh care a apărut pe toate bancnotele băncii, relatează BBC

Noul set de bancnote, cu numere de serie 00001, a fost descris de Rege drept "foarte elegant". Aceste bancnote polimerice prezintă o gravură a Regelui Carol, bazată pe o fotografie din 2013, iar spre deosebire de bancnotele din timpul domniei mamei sale, Regele nu este reprezentat purtând coroana.

2. Sursă foto... (noile-bancnote_30409400.JPG)

Sursă foto: Bank of England, bankofengland.co.uk

Lansarea noilor bancnote reprezintă unul dintre ultimii pași importanți în tranziția către domnia Regelui Carol, cu noi timbre și monede deja în circulație.

Banca Angliei a precizat că va exista o introducere treptată a bancnotelor cu portretul Regelui Carol, iar bancnotele actuale ale Reginei Elisabeta rămân în uz până când vor fi uzate sau deteriorate.

Chiar dacă noile bancnote vor fi lansate pe 5 iunie, ar putea trece câteva luni până când vor deveni vizibile în circulația obișnuită, având în vedere tendința către plăți fără numerar. Primele exemplare ale bancnotelor noi au fost tipărite anul trecut, iar acest interval de timp permite actualizarea automatelor care acceptă numerar pentru a recunoaște noile modele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel