Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spania. Cum arată Madridul după ninsoare: Zeci de mașini abandonate pe autostradă - VIDEO
WhatsApp
Imagini incredibile surprinse pe o autostradă de lânga Madrid. Zeci de mașini au fost abandonate de proprietarii lor în condițiile în care cel mai probabil n-au mai putut înainta din cauza stratului mare de zăpadă depus. 

Spania s-a confruntat zilele trecute cu cele mai puternice ninsori din istorie, iar traficul a fost complet dat peste cap în multe orașe mari. Una din zonele lovite de Furtuna Filomena este capitala Madrid. 

În imaginile surprinse de un șofer și postate pe TikTok, se pot observa mașinile abandonate pe autostradă. 

VIDEO

 

Spania înregistrează temperaturi "istorice"

 

Spania a înregistrat temperaturi "istorice" în noaptea de luni spre marţi, mercurul termometrelor scăzând până la -25,4 grade Celsius şi complicând deszăpezirea, în special în capitala Madrid, unde multe străzi au rămas blocate, relatează AFP.

O mare parte din centrul şi estul ţării era încă acoperită de zăpadă marţi, după cea mai gravă furtună de iarnă care a afectat Spania în ultimele decenii. Numită Filomena, furtuna a adus de asemenea ploi abundente în alte părţi ale Spaniei şi a provocat moartea a trei persoane la sfârşitul săptămânii trecute.

Cu -10,8 grade Celsius, capitala Madrid a înregistrat cea mai scăzută temperatură în ultima jumătate de secol, pe aeroportul Barajas înregistrându-se chiar -13,2 grade Celsius, a raportat AEMET.

La trei zile după furtuna de zăpadă, în capitală se simţea în continuare lipsa plugurilor de zăpadă şi a sacilor cu sare.

Drumurile principale au fost curăţate şi câteva linii de autobuz şi-au reluat circulaţia marţi dimineaţă, însă multe străzi secundare au rămas acoperite de zăpadă. În schimb, metroul funcţionează 24 de ore pe zi începând din acest week-end.

Noaptea glacială a provocat întreruperi în furnizarea apei pe mai multe străzi ale capitalei, conform jurnaliştilor AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel