Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum a pierdut-o România pe Bianca Andreescu: „Au plecat scârbiţi! Familia, alungată din țară”
WhatsApp
Gabriel Hristache, primul antrenor al sportivei de origine română, Bianca Andreescu, a dezvăluit povestea tristă a plecării în Canada.

Părinții sportivei au plecat peste Ocean pentru un trai mai bun, însă, la un moment dat au încercat să se întoarcă în țară.

Maria Andreescu n-a avut însă nicio șansă cu afacerile pe care le-a încercat. Familia Biancăi ar fi fost pur și simplu „alungată” din România.

„Maria (n.r. mama Biancăi) a venit aici să pornească un business. Bianca îşi dorea mult în România, îi plăcea aici. Sistemul şcolar nu era atât de rigid. Aici totul era mai jucăuş. Nicu (n.r. tatăl sportivei) are un job extraordinar acolo, câştigă foarte bine, aveau şi casă cumpărată în Canada. I-a spus Mariei să vină ea în România, a venit cu 100.000 de dolari, şi-a luat un apartament, a dus copilul la şcoală, l-a adus la tenis şi a încercat să facă un business", a declarat Gabriel Hristache.

 

„Şi-a dat seama că nu vrea să îşi crească fata aici”

 

„Ea (n.r. Maria Andreescu) a cumpărat câteva basculante de-astea mari, să le închirieze la Bechtel. Că făceau ăştia atunci șantiere mari, era o nebunie cu autostrăzile. Ea credea că în business este ca şi în străinătate: punem umărul să câştigăm amândoi. La noi, un business înseamnă cum să tragi o ţeapă. Mai mult de-atât, când ai maşini, primul care te trage în ţeapă este şoferul. Te «face» la motorină non-stop. După o lună de zile, ce cheltuieli, de unde atâtea cheltuieli, câţi bani s-au dus?!

Şi a trebuit să i se explice. «Uite cum te fac şoferii la motorină. La început merg tare, să facă consumul mare la motorină, merg cu viteza a treia cu 100 la oră ca să consume»... După aceea întârzie. Erau şocuri astea la ea. Şi-a dat seama la un moment dat că nu vrea să îşi crească fata aici, scârbită de ce i se întâmplă”, a mai spus Hristache.

 

Doi ani și jumătate au stat Maria și Bianca Andreescu în România

 

Maria Andreescu a rezistat doi ani și jumătate în România, după care a decis să se întoarcă definitiv în Canada. A fost momentul în care țara noastră a pierdut-o și pe Bianca Andreescu.

„De la grădiniţă încep astea: «Ce maşină are taică-tu? Păi tu vii cu Loganul, tata are Porsche!». Nu i-au plăcut astea. Auzea la şcoală, la coafor, pe unde mergea:«I-auzi ce spunea fiul lui nu ştiu care milionar, că s-a luat de copil că nu are nu ştiu ce telefon».

Te loveşti de foarte multe. Maria a vândut tot, apartament, maşini. Chiar eu voiam să îi cumpăr una dintre maşini. Avea un Nissan şi îl dădea şi pe degeaba, numai să plece. Au plecat scârbiţi! Au luat ţepe peste ţepe!”, și-a mai amintit Gabriel Hristache, potrivit Fanatik.

Bianca Andreescu (19 ani) a avut un an 2019 de excepție: a câștigat primul turneu de Grand Slam din carieră - US Open - și a avut o ascensiune fulminantă în topul WTA.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel